Cum alegem cea mai buna bere

Ba chiar exista studii care demonstreaza ca e mai bine sa bei putin alcool, cu accent pe cuvantul "putin", fie el sub forma de bere sau de vin, decat sa nu consumam niciun mililitru de alcool. Berea cu suc de fructe, mix de E-uri In ultimii ani a capatat o portiune consistenta din piata de bere din Romania berea cu sucuri de fructe, adica "radler". De altfel, un studiu recent al Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor din Romania, in cadrul caruia au fost analizate etichetele a 45 de beri de tip "radler", a aratat ca multe dintre aceste produse au un numar ridicat de E-uri si un continut redus de suc de fructe. Cunoscut si sub numele de E951, aspartamul este un indulcitor artificial care are o putere de indulcire de 180 de ori mai mare decat zaharul. Corina Zugravu, medic nutritionist 330 de mililitri pe zi este cantitatea maxima admisa de bere pentru o femeie si 660 de mililitri pe zi pentru un barbat.

acum 103 luni (1 Aug 2015)

Berea este principala bautura a romanilor atunci cand iau masa, arata un studiu realizat de GfK Romania la solicitarea Asociatiei Berarii Romaniei si dat publicitatii in luna aprilie a acestui an. Totusi, Romania se situeaza pe locul al saptelea in Europa in privinta consumului de bere pe cap de locuitor, pe primele locuri in top situandu-se Cehia, Germania si Austria. Berea hidrateaza si, spre deosebire de bauturile racoritoare carbogazoase, consumate in exces mai ales vara, aduce organismului si vitamine si minerale", subliniaza medicul nutritionist Corina Zugravu, presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie. Ba chiar exista studii care demonstreaza ca e mai bine sa bei putin alcool, cu accent pe cuvantul "putin", fie el sub forma de bere sau de vin, decat sa nu consumam niciun mililitru de alcool.

Totusi, cum o alegem pe cea mai sanatoasa si mai gustoasa dintre toate tipurile de bere disponibile pe piata? Cat de mult ingrasa berea

"Burta de bere" este un mit, arata studiile. "Daca nu depasesti necesarul caloric cu tot ceea ce mananci si bei intr-o zi, nu ajungi sa te ingrasi si n-o sa faci burta", sustine medicul nutritionist Corina Zugravu. 100 de mililitri de bere cu 4,5% alcool aduc cam 45 de kilocalorii. Daca bei cei 330 de mililitri recomandati, asta inseamna in jur de 150 de kilocalorii. Concursul consta intr-o selectie riguroasa, cu un juriu din Asia, unul din America si unul din Europa, care decid care este cea mai buna bere, pe categorii, apoi cea mai buna bere din lume, in functie de aroma, gust, aspect, complexitate si calitatea ingredientelor folosite.

In astfel de concursuri este vorba, insa, doar de gusturi. Diferentele in ceea ce priveste aportul de antioxidanti, daca exista, sunt destul de mici, subliniaza specialistii. De exemplu, cercetarile au aratat ca berea nefiltrata ar da unele beneficii mai pregnante pentru sanatate, pentru ca are o cantita... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro