Cum alegem cainele perfect. Veterinar: "Inainte de a face pasul, trebuie sa te cunosti pe tine"

Cum alegem cainele perfect. Veterinar:

"Un animal de companie nu poate reprezenta doar un moft", spune Carmen Arsene, presedintele Federatiei Nationale pentru Protectia Animalelor (FNPA), care continua: " trebuie sa stii ca el va deveni un membru al familiei, care necesita ingrijire si atentie permanente: hranire corespunzatoare speciei si varstei, asistenta medicala, libertate de miscare". Un melancolic nu se va descurca de minune cu un Ciobanesc german, un Doberman, un Ciobanesc belgian sau cu un caine de vanatoare, in schimb firile active, da.

acum 45 luni (19 Aug 2016)

"Un animal de companie nu poate reprezenta doar un moft", spune Carmen Arsene, presedintele Federatiei Nationale pentru Protectia Animalelor (FNPA), care continua: " trebuie sa stii ca el va deveni un membru al familiei, care necesita ingrijire si atentie permanente: hranire corespunzatoare speciei si varstei, asistenta medicala, libertate de miscare".

Cainele, in cazul in care locuim la bloc, trebuie scos din casa de cel putin trei ori pe zi, pentru necesitati si pentru plimbare si chiar mai des daca timpul ne permite. Trebuie sa ne informam ce alimente ii sunt interzise unui caine, trebuie sa luam in calcul ca va fi nevoie de vaccin anual, de deparazitare interna si externa, de vizite la medicul veterinar in cazul aparitiei oricarei probleme. Implica, prin urmare, si costuri financiare, dar si o disponibilitate importanta din partea stapanului de a face loc unui nou membru in familie.

"Se spune ca un caine isi alege stapanul si nu invers"

Odata ce am luat hotararea de a aduce in casa un caine, este important sa alegem rasa potrivita firii noastre. Un melancolic nu se va descurca de minune cu un Ciobanesc german, un Doberman, un Ciobanesc belgian sau cu un caine de vanatoare, in schimb firile active, da. Asadar, este extrem de important ca animalul sa inteleaga copiii si sa nu reactioneze la aceste gesturi", spune Carmen Arsene. Pe de alta parte, un copil care creste avand alaturi un caine care ii ofera dragoste si fata de care isi asuma responsabilitati se dezvolta armonios si devine mai responsabil. Este recunoscut faptul ca ii ajuta mult pe copiii care dezvolta diverse complexe (timiditate exacerbata, copii respinsi de colectivitate, copii cu un handicap fizic, dar nu numai, copii din familii dezmembrate etc.), specialistii vorbind de o adevarata terapie. "Personal, cunosc un caz in care un copil are o prietenie de nedescris cu un Pitbull, o rasa despre care s-au spus foarte multe luc... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro