Cum alegem aspiratorul. Pretul nu e cel mai bun indicator

Cum alegem aspiratorul. Pretul nu e cel mai bun indicator

Puterea de absorbtie ne este indicata pe respectiva eticheta atat pentru suprafetele dure, cat si pentru covoare, cu cat se indeparteaza de clasa A, cu atat fiind mai departe de ceea ce ne dorim. Pentru un aspirator de care sa fim cat de cat multumiti, valoarea puterii de aspirare trebuie sa fie in jur de 350.

acum 79 luni (10 May 2017)

Ne ghidam, poate, dupa banii de care dispunem, insa nu doar pretul ar trebui sa ne intereseze.

"Mai intai de toate, trebuie sa stim clar ce ne dorim: silentiozitate, putere mare de absorbtie, sa fie dintr-o clasa economica...", spun consultantii.

Eticheta, micul manual

Specificatiile de pe eticheta care insoteste la raft fiecare model sunt deosebit de importante. Aflam care este nivelul de zogomot, pentru un aspirator silentios fiind necesar sa alegem, spre exemplu, un model care sa produca sub 70 dB.

Puterea de absorbtie ne este indicata pe respectiva eticheta atat pentru suprafetele dure, cat si pentru covoare, cu cat se indeparteaza de clasa A, cu atat fiind mai departe de ceea ce ne dorim. De specificat ca aceste valori pot fi apropiate in raportul suprafete dure/covor, sau putem urmari o absorbtie mare doar pentru suprafetele dure sau doar pentru covoare, in functie de modul cum urmeaza sa-l folosim. Sunt situatii in care am cumparat, poate, un aparat de a carui performanta la aspirare suntem multumiti, dar care, pe de alta parte, degaja foarte mult din praful aspirat inapoi in incapere. Aspiratoarele cu filtre multiple sunt, din acest punct de vedere, de preferat.

Cu sac, sau fara sac

Cei care au folosit poate ani de zile un aspirator foarte bun, dar acum, din diverse motive, sunt nevoiti sa-l inlocuiasca, vor fi surprinsi sa constate ca nu vor mai gasi, sau vor gasi foarte greu, aparate cu o putere a motorului de peste 1500W. Desi, teoretic, noile produse sunt capabile de performante la fel de bune chiar daca au motoare mai mici, chiar consultantii din magazine admit ca e aproape imposibil, prin urmare, cu noile modele castigam la factura, dar cam atat. Pentru un aspirator de care sa fim cat de cat multumiti, valoarea puterii de aspirare trebuie sa fie in jur de 350.

Daca vrem sa scapam cu totul de grija sacului, putem alege modele fara sac, insa cele mai multe ne vor pune probleme ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro