Cum alege Facebook care sunt prietenii tai de top

Cum alege Facebook care sunt prietenii tai de top

Sunt cateva segmente pe platforma Facebook in care ti se sugereaza care ar fi cei mai buni prieteni ai tai. Listele pe care Facebook le genereaza automat iau in calcul atat locul in care muncesti, prietenii apropiati, cat si zonele in care ai locuit. S-a creat un fel de paranoia in jurul acestui subiect si tot mai multi oameni au vrut sa afle care este esantionul pe care se efectueaza aceasta rotatie.

acum 51 luni (2 Dec 2015)

Sunt cateva segmente pe platforma Facebook in care ti se sugereaza care ar fi cei mai buni prieteni ai tai. Daca apesi pe sectiunea "Prieteni" a profilului, sub ochii tai se va derula intreaga lista, iar in varful acesteia vor sta cu oamenii cu care interactionezi mai des. Acesta este unul din criteriile pe care le foloseste platforma atunci cand creeaza topul despre care vorbeam mai sus. Adevaratul algoritm dupa care reteaua sociala intocmeste aceste clasamente este legat de intercatiunea publica pe care o ai cu ele. Si cum ramane cu persoanele cu care n-ai mai vorbit de mult timp?

Listele pe care Facebook le genereaza automat iau in calcul atat locul in care muncesti, prietenii apropiati, cat si zonele in care ai locuit. Este un sentiment destul de ciudat, pentru ca ai impresia ca exista, undeva, o entitate fara chip, care iti spune tie care sunt cele mai importante persoane din viata ta. S-a creat un fel de paranoia in jurul acestui subiect si tot mai multi oameni au vrut sa afle care este esantionul pe care se efectueaza aceasta rotatie. Cu alte cuvinte, Facebook nu face altceva decat sa conecteze si sa "apropie" cat mai multi oameni, tocmai ca acestia sa stea cat mai mult online. Vechiul algoritm Edgerank lua in calcul trei factori: cat de mult interactionai cu oamenii, ce fel de interactiuni aveai si cu cat timp in urma au fost acestea. Mai tarziu au inteles ca altele ar trebui sa fie criteriile de selectie, asa ca au ajuns la formula actuala, care este mult mai complexa. Fiind etichetat cu cineva in aceeasi fotografie sau participarea la acelasi eveniment justifica mult mai bine apropierea ta cu un om decat o face sectiunea de comentarii pe care ati impartit-o candva.

Si, pentru confortul tau psihologic, Facebook nu se foloseste decat de informatiile pe care le culege din sfera publica si nu intra niciodata in cea privata. "Prietenii care iti apar la sectiunea dedicata lor nu apar niciodata in urma int... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro