Cum ajung oamenii sa nu-si mai traiasca viata. Programarile comune, care te fac sa uiti cine esti si ce te face fericit

Cum ajung oamenii sa nu-si mai traiasca viata. Programarile comune, care te fac sa uiti cine esti si ce te face fericit

Multi dintre noi nu reusesc sa-si traiasca viata pentru ca sunt programati de familie si societate sa devina altceva decat ce si-ar dori. Important de precizat este ca fericirea difera de la popor la popor si, evident, de la individ la individ, in functie de nivelul de intelectualitate, de familie si gradul de religiozitate. "De foarte multe ori, viata pe care o traim este programata de scoala, societate, dar si de evenimentele prin care fiecare dintre noi trece.

acum 84 luni (12 Oct 2016)

Multi dintre noi nu reusesc sa-si traiasca viata pentru ca sunt programati de familie si societate sa devina altceva decat ce si-ar dori. Daca tatal a dorit sa fie pictor sau medic si nu a reusit, va incerca sa ii impuna asta fiului, ca sa dam un exemplu.

"Asta face ca, de cele mai multe ori, sa nu fim fericiti, pentru ca nu ne traim viata proprie. Un astfel de copil va deveni un adult extrem de stresat, cu toate problemele pe care le implica asta", explica psihologul Stelian Chivu.

Oamenii adopta de multe ori ceea ce ii face fericiti pe cei de langa ei, considerand in mod fals ca asta ii face si pe ei fericiti. De pilda, daca prietenii se simt bine la un gratar, atunci apreciaza ca si ei trebuie sa se simta bine, desi poate ar fi preferat sa mearga la teatru sau sa citeasca o carte. In functie de raspunsul la aceasta intrebare, persoana in cauza isi poate schimba alegerile si implicit stilul de viata, pentru a putea ajunge sa isi traiasca efectiv viata. Ca adult, ori de cate ori va fuma, va avea senzatia ca este fericit, desi este, de fapt, o falsa perceptie, indusa de altii.

Important de precizat este ca fericirea difera de la popor la popor si, evident, de la individ la individ, in functie de nivelul de intelectualitate, de familie si gradul de religiozitate. "De foarte multe ori, viata pe care o traim este programata de scoala, societate, dar si de evenimentele prin care fiecare dintre noi trece. Vorbim, evident, de acele lucruri morale pe care le facem, pentru ca sunt persoane care se simt bine cand chinuie un animal.

Prin urmare, cei care sunt liberi in interior, vor fi la fel si in exterior, indiferent de regulile si programarile care incearca sa li se impuna. Fericirea poate fi mentala, cand gandurile sunt armonioase, emotionala, cand persoana in cauza are emotii inalte, fizica, caracterizata prin faptul ca individul se simte bine in pielea lui, si spirituala,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro