Cum actioneaza dorinta. Care sunt tehnicile pe care le putem folosi pentru a nu ajunge sclavii propriilor impulsuri

Cum actioneaza dorinta. Care sunt tehnicile pe care le putem folosi pentru a nu ajunge sclavii propriilor impulsuri

Cat de importanta este energia vitala in materializarea dorintelor Dorintele pot fi, de asemenea, spirituale, cand o persoana isi doreste sa se apropie mai mult de Dumnezeu, dorinte mentale, cand isi propune sa aiba ganduri pozitive, dorinte emotionale, cand vrea sa isi tina sub control emotiile, in special pe cele negative, si dorinte fizice, prin care urmareste sa arate mai bine sau sa iti tina sub control greutatea. Urmeaza dorinta de a avea intuitie, inspiratie, imaginatie, iar pe urmatorul nivel se afla dorinta de a intelege mental propria persoana, societatea, planeta, universul, deci vorbim de o imagine de ansamblu", detaliaza psihologul Stelian Chivu.

acum 59 luni (20 Oct 2017)

Dorinta este o stare sufleteasca pe care o persoana o simte cand ravneste sau aspira catre ceva, spun specialistii. Dupa o anumita perioada de timp, unii dintre noi se obisnuiesc sa traiasca starea de a dori ceva.

Asa se face ca dupa ce ne satisfacem o dorinta, nu ne eliberam de ea, ba chiar sunt cazuri in care dorinta se amplifica. Daca dorim sa invatam mai bine, sa devenim mai buni intr-un domeniu sau sa ducem la capat un proiect, este cat se poate de normal si sanatos sa facem astfel de lucruri.

Exista insa si reversul medaliei, cand ne lasam dominati de dorinte nocive, pe care le realizam ca atare, cum ar fi dorinta de a fuma sau bea excesiv si de a-i controla pe ceilalti, precizeaza specialistii.

Cat de importanta este energia vitala in materializarea dorintelor

Dorintele pot fi, de asemenea, spirituale, cand o persoana isi doreste sa se apropie mai mult de Dumnezeu, dorinte mentale, cand isi propune sa aiba ganduri pozitive, dorinte emotionale, cand vrea sa isi tina sub control emotiile, in special pe cele negative, si dorinte fizice, prin care urmareste sa arate mai bine sau sa iti tina sub control greutatea.

"Ca sa intelegem cum functioneaza dorinta, este important sa stim ca aceasta actioneaza intr-un mod specific, pe nivele. Pe primul nivel sunt dorintele de baza, cum este dorinta de a avea un camin si hrana. Pe urmatorul nivel este dorinta de sex, urmata de dorinta de control asupra celorlalti. Pe masura ce urcam, dorintele devin mai rafinate, cum ar fi dorinta de a iubi si de a fi iubit. Urmeaza dorinta de a avea intuitie, inspiratie, imaginatie, iar pe urmatorul nivel se afla dorinta de a intelege mental propria persoana, societatea, planeta, universul, deci vorbim de o imagine de ansamblu", detaliaza psihologul Stelian Chivu. Dorinta se manifesta mai intai mental, apoi emotional si finalmente fizic, moment in care persoana in cauza e... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro