Cum actioneaza asupra organismului fructele-vedeta ale verii. Terapii naturiste cu cirese, pepene rosu sau caise

Terapia cu pepene rosu Testele arata ca 100 de grame de pene rosu sau galben 30 de calorii, 1 gram de fibre, 10 grame de zahar, 1 gram de proteine, vitamina A, C, E, D, niacina, tiamina, vitamina B6, B12, acid pantotenic si numeroase minerale precum fierul, calciul, magneziul, manganul, potasiul, fosforul, zincul, sau seleniul.

acum 31 luni (16 Jun 2017)

Dincolo de gustul dulce si aromat, ciresele au si un puternic efect antiinflamator. Specialistii in medicina naturista sustin de asemenea, ca aceste fructe regleaza colesterolul, au efect antioxidant si protejeaza celulele impotriva bolilor degenerative. De asemenea, ciresele contin o cantitate impresionanta de provitamina A. Au efect antioxidant si ajuta si in curele de imunitate" este opinia Roxanei Tomescu, specialist in medicina alternativa.

Caisele protejeaza bila

Atat fructul de cais, cat si samburele caiselor contin concentratii mari de vitamina B17, substanta cunoscuta in literatura de specialitate sub numele de "amigdalina". Acerasta substanta ajuta la stimularea sistemului imunitar, avand rolul de a sustine activitatea celulelor protectoare a corpului sa elimine virusurile si bacteriile.

Medicii recomanda consumul zilnic de samburi de caise, deoarece acestia ajuta si la stimularea memoriei sau protectia fierii.

Terapia cu pepene rosu

Testele arata ca 100 de grame de pene rosu sau galben 30 de calorii, 1 gram de fibre, 10 grame de zahar, 1 gram de proteine, vitamina A, C, E, D, niacina, tiamina, vitamina B6, B12, acid pantotenic si numeroase minerale precum fierul, calciul, magneziul, manganul, potasiul, fosforul, zincul, sau seleniul.

In afara de aceste beneficii nutritionale incontestabile, cercetarile realizate in ultimii ani au scos la iveala numeroase efecte benefice ale consumului de pepene rosu asupra sanatatii. Astfel, continutul extrem de scazut de grasimi si colesterol si nivelul crescut de antioxidanti (licopenul) din pepene face din acest fruct un aliat de nadejde in lupta cu radicalii liberi, protejand astfel vasele de sange si impiedicand ingrosarea peretilor arteriali. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro