Cum a umflat Universitatea de Vest Timisoara numarul de randuri "similare" in cazul doctoratului Laurei Codruta Kovesi

Cum a umflat Universitatea de Vest Timisoara numarul de randuri

Sesizarea lui Mugur Ciuvica Universitatea de Vest Timisoara a apreciat, joi, dupa analiza sesizarii de plagiat facute de Mugur Ciuvica in privinta tezei de doctorat a Laurei Kovesi, ca 564 de randuri din cele 4.705 randuri sesizate sunt similare cu alte surse, ceea ce, la nivelul intregii lucrari, reprezinta un grad de similaritate de 4,9 la suta. Nemultumiti de citare Un exemplu criticat de profesorii de la UVT este modul in care s-a facut citarea intr-un caz, unde era vorba de o similaritate de 4 randuri, despre care profesorii de la UVT spun ca "incadrate intr-un text mai amplu care face trimitere la sursa"; Sursele citate au mai aratat ca in analiza Comisiei de Etica sunt trecute explicit in cazul unor pasaje, acolo unde a fost cazul, "texte de lege", "articole de lege", sau "succesiune de cuvinte cu caracter general", "exprimari specifice stilului juridic", "exprimare necesar identica", "definitii juridice folosite ca atare sau elemente de jargon juridico-administrativ care da impresia de similaritate".

acum 82 luni (18 Nov 2016)

Mai multe randuri din lucrarea de doctorat a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, sunt similare cu alte surse "pentru care nu a fost detectabila data la care au fost puse in circulatie". Aceasta este una dintre concluziile Comisiei de Etica si Deontologie Profesionala din cadrul Universitatii de Vest Timisoara.

Surse din cadrul conducerii Universitatii de Vest Timisoara au explicat pentru "Adevarul" ca in analiza Comisiei de Etica si Deontologie Profesionala a UVT facuta in cazul lucrarii de doctorat a sefei DNA, "Combaterea crimei organizate prin dispozitii de drept penal" (2012), sunt mai multe inadvertente. Sesizarea lui Mugur Ciuvica

Universitatea de Vest Timisoara a apreciat, joi, dupa analiza sesizarii de plagiat facute de Mugur Ciuvica in privinta tezei de doctorat a Laurei Kovesi, ca 564 de randuri din cele 4.705 randuri sesizate sunt similare cu alte surse, ceea ce, la nivelul intregii lucrari, reprezinta un grad de similaritate de 4,9 la suta.

"In urma comparatiei au fost excluse situatiile in care s-a preluat identic din texte legislative si randurile identificate ca fiind similare cu lucrari publicate ulterior sustinerii tezei de doctorat analizate", a precizat, joi, presedintele Comisiei de Etica si Deontologie Profesionala din UVT, conf. "Nu este detectabila data"

Totusi, surse din cadrul UVT sustin ca nu a fost chiar asa, aceste detalii apar chiar in analiza Comisiei de Etica si Deontologie Profesionala. Potrivit sursei citate, la paginile 22,23, 24 au fost gasite similaritati de 57 de randuri - 29+21+7. Chiar daca nu se cunoaste daca similaritatea lucrarii lui Kovesi este cu texte aparute anterior sau ulterior publicarii, pasajele au fost lasate pentru a mari numarul de randuri "similare".

Trebuie spus ca mai multe texte din lucrarea de doctorat, despre care Mugur Ciuvica a spus ca sunt similare cu alte lucrari, au aparut in lucrari pu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro