Cum a trecut peste criza o afacere cu flori din Turnu Severin. Salvarea a venit de la romanii plecati in strainatate

Imediat dupa revolutie, sotii Blagoe si-au deschis o afacere, mai intai pe productie de legume, apoi vanzarea de flori si in cele din urma s-au oprit la productia de flori si plante ornamentale. Incet-incet, afacerea s-a extins pe o suprafata de 10.000 mp, iar acum sotii Blagoe gestioneaza cea mai puternica afacere din domeniul productiei si vanzarilor de flori si plante ornamentale din Mehedinti. De acolo, de departe, nu au uitat frumosul gest de a trimite un buchet de flori celor dragi, asa ca apeleaza la serviciile florariei.

acum 96 luni (16 Sep 2015)

Severinenii care ajung la floraria din centrul orasului se opresc sa admire florile care sunt crescute in serele amenajate in satul Cerneti, feeria de culori, prezenta in florile de toate felurile, fiind o priveliste cu adevarat incantatoare. Ana Blagoe, proprietara florariei, spune ca in 20 de ani de casnicie nu si-a luat nicio zi de concediu.

Imediat dupa revolutie, sotii Blagoe si-au deschis o afacere, mai intai pe productie de legume, apoi vanzarea de flori si in cele din urma s-au oprit la productia de flori si plante ornamentale. Primele sfaturi le-a primit chiar de la parinti, fosti profesori, care in timpul liber ingrijeau o mica gradina de langa casa.

Microbul pentru flori

"A inceput de la microbul pentru flori, iar apoi am facut echipa cu sotul. Tot ceea ce a tinut de partea tehnica este construit de el. Eu m-am ocupat de desfacere si de productie. Incet-incet, afacerea s-a extins pe o suprafata de 10.000 mp, iar acum sotii Blagoe gestioneaza cea mai puternica afacere din domeniul productiei si vanzarilor de flori si plante ornamentale din Mehedinti. Am plecat de la noi doi, iar acum mai avem si 10 salariati. Cheia succesului

Acum in serele de la Cerneti se infiinteaza culturile pentru florile de primavara, adica primule, panselute, zabile, lalele.

Ana Blagoe ne dezvaluie si cheia succesului in aceasta afacere: "In primul rand perseverenta si sa nu dai inapoi ori de cate ori pierzi fiindca sunt foarte multe pierderi. Nu avem niciun concediu facut in 20 de ani de casatorie".

Nu a fost usor deloc sa treaca peste criza, mai ales ca severinenii cu greu mai baga mana in buzunar sa cumpere un buchet de flori. Pare greu de crezut si totusi cei care au reusit sa salveze aceasta afacere sunt tocmai severinenii care au fost nevoiti sa plece in strainatate pentru a-si face un rost. De acolo, de departe, nu au uitat frumosul gest de a trimite un buchet de flori celor dragi, asa ca apeleaza la servicii... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro