Cum a subminat PSD vizita premierului Japoniei in Romania. Surse: Dragnea a refuzat sa amane executia lui Tudose

Cum a subminat PSD vizita premierului Japoniei in Romania. Surse: Dragnea a refuzat sa amane executia lui Tudose

Surse din coalitia de guvernare au declarat pentru "Adevarul" ca mai multi oameni din tabara premierului i-au transmis lui Dragnea sa amane CEX-ul cu o zi, in conditiile in care Mihai Tudose urma sa-l prrimeasca pe 16 ianaurie pe omologul sau nipon, Shinzo Abe, care sosea in Romania insotit de o delegati de oameni de afaceri cu scopul de a parafa investitii.

acum 76 luni (23 Jan 2018)

Surse din coalitia de guvernare au declarat pentru "Adevarul" ca mai multi oameni din tabara premierului i-au transmis lui Dragnea sa amane CEX-ul cu o zi, in conditiile in care Mihai Tudose urma sa-l prrimeasca pe 16 ianaurie pe omologul sau nipon, Shinzo Abe, care sosea in Romania insotit de o delegati de oameni de afaceri cu scopul de a parafa investitii. Potrivit surselor citate, nu doar colegii de partid l-au rugat pe Dragnea sa mai amane "executia" lui Tudose, ci si partenerii din ALDE, partid din care face parte ministrul de Externe Teodor Melescanu.

Subiectul, inexistent in partid Surse din conducerea PSD au povestit pentru "Adevarul" ca, in timpul CEX-ului in care a fost executat Mihai Tudose, nimeni n-a scos o vorba despre vizita premierului Japoniei in Romania, cu toate ca demisia premierului Tudose ar fi afectat imaginea guvernarii PSD. Aceleasi surse sustin ca la finalul sedintei CEX, Tudose a anuntat ca nu va asigura interimatul tocmai ca sa se razbune pe Liviu Dragnea, stiind ca, a doua zi dimineata, nu va avea cine sa-l primeasca pe Shinzo Abe.

A doua zi, Romania nu mai avea Guvern, asa ca premierul Japoniei a fost plimbat de ministrul Culturii prin Muzeul Satului.

Ulterior, zeci de romani au lasat mesaje pe pagina de Facebook a Ambasadei Japoniei in Romania, in care si-au cerut scuze pentru "lipsa de curtoazie" a politicienilor. Mesajele romanilor au fost preluate si de ziarul Japan Today, care a scris ca vizita lui Shinzo Abe in Romania "a fost lipsita de protocol si de diplomatie". "Japonezii, traditional, sunt extrem de atenti la detaliile procedurale, protocolare, sunt formalisti", a explicat fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu.

Liviu Dragnea, dupa ce Guvernul PSD a anulat primirea oficiala a lui Shinzo Abe

Constantinescu si Iliescu, in Japonia

In 1997 si 2002, presedintii de atunci ai Romaniei, Emil Constantinescu si Ion Iliescu, au efectuat vizite oficiale de lucru i... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro