Cum a scris magnatul Ioan Niculae cinci carti in inchisoare in timp record

Astfel, ar fi 3 soluţii: - DNA să decline la un parchet competent, adică la un parchet de judecătorie, insă speranţele ca procurorii de acolo să facă ceva sunt minime - ANP să ia măsuri administrative şi să ii anuleze lui Niculae zilele caştigate prin redactarea in condiţii şi termene neplauzibile a celor 5 cărţi - judecătorul de la Tribunalul Damboviţa care va analiza pe 22 ianuarie cererea lui Niculae de eliberare condiţionată ar putea anula zilele caştig ale acestuia ca urmare a suspiciunilor legate de redactarea lucrărilor ANP a sesizat şi comisia de disciplină a penitenciarului Găeşti in ce o priveşte pe agenta Camelia Filip, cea care l-a pontat pe Niculae la sala de lectură după ce işi predase lucrarea.

acum 101 luni (3 Jan 2016)

O notă internă a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din 25 august 2015, aflată la dosarul prin care magnatul Ioan Niculae incearcă să iasă din penitenciar pe 22 ianuarie 2016, dezvăluie condiţiile "grele" in care acesta işi ispăşeşte pedeapsa de 2 ani şi 6 luni, primită in dosarul finanţării ilegale a campaniei prezidenţiale a lui Mircea Geoană din 2009. Potrivit notei ANP, citată de portalul romaniacurata.ro, Nicuale are in penitenciar sute de convorbiri telefonice, zeci de vizite şi a scris cărţi in timp record. O carte de 122 de pagini cu 35 de referinţe bibliografice a fost documentată, redactată şi publicată in 7 zile.

Miliardarul a fost incadrat la regimul deschis pentru că procurorul de la Parchetul Judecătoriei sectorului 4 care se ocupă de penitenciarul Jilava, unde se afla in acel moment Niculae, nu a contestat decizia judecătorului de supraveghere a privării de libertate. După perioada de carantină, pe 28 aprilie, a fost plasat in regim de detenţie semideschis şi avea posibilitatea de a face cerere pentru a trece la regimul deschis abia după 30 septembrie. Niculae a contestat insă decizia comisiei de individualizare a pedepsei la judecătorul de supraveghere care i-a dat dreptate.

Conform sentinţei de condamnare, Niculae a fost arestat pe 2 aprilie 2015 şi ar urma să iasă din penitenciar la termen pe 10 ianuarie 2017. Numai pană la data intocmirii acestui raport - 24 august - deci in 5 luni de detenţie, Niculae a reuşit să işi reducă pedeapsa cu 167 de zile: 150 prin elaborarea a 5 lucrări ştiinţifice şi 17 zile ca urmare a muncii prestate in penitenciarele Jilava şi Găeşti.

Magnatul a reuşit să scrie 5 lucrări considerate ştiinţifice:

"Bioetanolul, combustibilul viitorului"

"Biodieselul, motorina ecologică"

"Valorificarea energetică a biomasei"

"Orientări moderne in producţia vegetală"

"Tehnologii moderne in p... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro