Cum a scapat de puscarie un cercetator roman, "profesor de spaga" la Medicina

Cum a scapat de puscarie un cercetator roman,

"Aplecarea inculpatului spre cercetare si dorinta acestuia de a-si imbogati cunostintele intr-un anumit domeniu, precum si recunoasterea meritelor acestuia de catre institutii din Romania sau strainatate indreptatesc instanta sa aprecieze ca scopul pedepsei poate fi atins si prin suspendarea executarii pedepsei, iar expunerea inculpatului la mediul carceral nu doar nu ar contribui la reeducarea acestuia, ci ar putea duce, daca nu la stoparea, cel putin la impiedicarea continuarii studiilor de specialitate si eventual la imposibilitatea valorificarii cunostintelor acumulate de-a lungul timpului de catre inculpat", au mai aratat judecatorii Curtii de Apel Timisoara .

acum 100 luni (6 Oct 2014)

Universitatea de Medicina si Farmacie Victor Babes din Timisoara a fost "zguduita" la inceputul anului trecut de un scandal de coruptie. Daniel Petru Cioca, conferentiar la Catedra de Biologie Celulara si Moleculara a fost retinut de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, intr-un dosar de coruptie in care a fost acuzat ca a luat bani de la studenti pentru a-i promova examenele. Sentinta a fost atacata cu apel la Curtea de Apel Timisoara, iar magistratii de aici au emis o sentinta prin care Cioca a fost condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu suspendare.

In decizia de lasare in libertate a profesorului, judecatorii Curtii de Apel Timisoara au avut in vedere si rezultatele obtinute de Daniel Petru Cioca in cercetare, dar si posibilitatea ca acesta sa isi continue activitatea de cercetare. "La dosar s-au depus o serie de probe din care rezulta fara putinta de tagada, faptul ca aplicarea pedepsei cu suspendare in acest dosar constituie un avertisment deosebit de sever pentru inculpat, menit in a atrage atentia condamnatului sa nu mai savarseasca infractiuni. Inculpatul este nu doar cadru didactic universitar, ci a desfasurat si o prodigioasa activitate ce cercetare fiind cooptat si sprijinit financiar de diferite institutii de stat sau private in acest sens de-a lungul timpului", se arata in sentinta Curtii de Apel Timisoara. "Aplecarea inculpatului spre cercetare si dorinta acestuia de a-si imbogati cunostintele intr-un anumit domeniu, precum si recunoasterea meritelor acestuia de catre institutii din Romania sau strainatate indreptatesc instanta sa aprecieze ca scopul pedepsei poate fi atins si prin suspendarea executarii pedepsei, iar expunerea inculpatului la mediul carceral nu doar nu ar contribui la reeducarea acestuia, ci ar putea duce, daca nu la stoparea, cel putin la impiedicarea continuarii studiilor de specialitate si eventual la imposibilitatea valorificarii cunostintelor acumulate de-a lungul timp... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro