Cum a scapat de puscarie criminalul Larisei Chelaru. Tanarul vrea sa ia viata de la capat si locuieste cu tatal

Cum a scapat de puscarie criminalul Larisei Chelaru. Tanarul vrea sa ia viata de la capat si locuieste cu tatal

Ucigasul Larisei Ciobanu a executat mai bine de opt ani de puscarie, el fiind eliberat inainte de termen si pentru buna purtare din spatele gratiilor. Disparuta de acasa pe 18 octombrie 2005, Larisa Chelaru a fost descoperita fara suflare doua luni mai tarziu din cauza cercetarilor facute cu picioarele de politistii care s-au ocupat de caz.

acum 96 luni (27 Nov 2014)

Tanarul a fost eliberat dupa ce, la scurt timp dupa intrarea in vigoare a noului Cod Penal, pedeapsa sa a fost redusa la 15 ani si el a fost transferat intr-un centru de reeducare pentru minori.

Ucigasul Larisei Ciobanu a executat mai bine de opt ani de puscarie, el fiind eliberat inainte de termen si pentru buna purtare din spatele gratiilor. In momentul de fata inca nu are o reprezentare asupra a ceea ce s-a intamplat, o intelegere, o explicatie pentru ceea ce s-a intamplat", a declarat Oana Paicu, consilierul de probatiune al lui Robert Ciobanu.

Cazul "Larisa" este una din cele mai mari mostre de neputinta oferite vreodata de sistemul judiciar din Romania. Disparuta de acasa pe 18 octombrie 2005, Larisa Chelaru a fost descoperita fara suflare doua luni mai tarziu din cauza cercetarilor facute cu picioarele de politistii care s-au ocupat de caz. Un prim suspect, al carui nume a fost oferit pe surse de catre politisti, s-a sinucis dupa ce a aflat de la televizor ca este banuit de uciderea Larisei Chelaru. Oamenii legii ii asociasera numele cu crima pentru simplul fapt ca disparuse de acasa in aceeasi zi cu Larisa, iar prietenii sai il auzisera vorbind despre o fetita. Lupta pentru dreptate si razbunare, dar si lipsa de comunicare a autoritatilor l-au bagat in pamant si pe Constantin Chelaru, tatal Larisei, care s-a sinucis in timpul procesului lui Robert Ciobanu. Nu a fost asa pentru ca judecatorii l-au condamnat in cele din urma pe Robert Ciobanu la 20 de ani de inchisoare. Asta pentru a fi acoperite daunele morale de 125.000 de lei, stabilite de instanta in favoare rudelor Larisei. Seful Politiei de la acea vreme, Gheorghe Plai, a fost destituit din functie din cauza anchetei in dosarul "Larisa". Mai multi subalterni care s-au ocupat de caz au fost de asemenea sanctionati.

Citeste si:

UPDATE Autorul teribilei crime din Iasi va fi eliberat de noul Cod Penal. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro