Cum a scapat de acuzatii chirurgul barladean care a intretinut relatii sexuale cu o fosta pacienta, in varsta de 15 ani, disparuta in urma cu doi ani

Cum a scapat de acuzatii chirurgul barladean care a intretinut relatii sexuale cu o fosta pacienta, in varsta de 15 ani, disparuta in urma cu doi ani

Totusi, potrivit prevederilor Codului Penal "daca actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex, care nu a implinit varsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de catre faptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 12 ani si interzicerea unor drepturi. Medicul Octavian Marcu, suspectat de uciderea unei adolescente, exclus oficial din Partidul Democrat Liberal Recompensa de 2.ooo de euro pentru adolescenta disparuta in cazul medicului barladean Octavian Marcu Adolescenta fugita de acasa de dorul surorii disparute in urma cu un an.

acum 104 luni (16 Mar 2015)

Medicul Octavian Marcu a fost cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de act sexual cu un minor, fiind pus sub acuzatie in timp ce era cercetat pentru disparitia Adrianei Motas, o eleva la un liceu din Barlad.

In timpul cercetarilor, procurorii au descoperit ca medicul a intretinut relatii sexuale in mod repetat cu minora, relatia dintre cei doi incepand in vara anului 2012, dupa ce adolescenta a fost operata de medic. Acesta a recunoscut in fata anchetatorilor ca a luat-o pe fata de la scoala si ar fi condus-o cu masina la iesirea din oras, unde ar fi predat+o unor indivizi necunoscuti.

Mama fetei, Elena Motas a facut plangere si impotriva solutiei de clasare dispuse de procurori in cazul dosarului de omor, iar judecatorii Tribunalului Vaslui au dispus redeschiderea anchetei, aratand ca solutia este neintemeiata, iar anchetatorii trebuie sa faca mai multe demersuri pentru a descoperi minora, vie sau moarta.

In motivarea solutiei de clasare, procurorii barladeni invoca faptul ca relatia intima dintre doctor si minora de 15 ani ar fi inceput dupa ce aceasta i-a fost pacienta. Potrivit procurorilor vasluieni, adolescenta a intretinut relatii sexuale cu Octavian Marcu in camera de garda a acestuia din incinta Spitalului de Urgenta Barlad. Anchetatorii au mai stabilit, conform declaratiilor medicului chirurg, ca fata incasa intre 50 si 100 de lei pentru fiecare partida de sex oral pe care o avea cu Octavian Marcu.

"La data la care minora a intretinut relatiile sexuale cu medicul, aceasta nu mai era pacienta lui, astfel nu au fost intrunite elementele constitutive ale infractiunii de act sexual cu minor, raportat la calitatea de medic curant a suspectului", a declarat Willi Brojban, prim procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Barlad.

Totusi, potrivit prevederilor Codului Penal "daca actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acel... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro