Cum a scapat cu o amenda la jumatate dezvoltatorul imobiliar care a pus pe jar un oras, dupa ce o strada s-a fisurat langa santierul deschis la un bloc turn

Cum a scapat cu o amenda la jumatate dezvoltatorul imobiliar care a pus pe jar un oras, dupa ce o strada s-a fisurat langa santierul deschis la un bloc turn

Dezvoltatorul imobiliar Daniel Niculita, care a deschis un santier in zona Rondului Vechi din CUG pentru un bloc de 12 etaje, a fost sanctionat de Inspectoratul de Stat in Constructii Iasi, dupa ce langa groapa fundatiei de la viitorul imobil au aparut fisuri.

acum 26 luni (14 Feb 2018)

Dezvoltatorul imobiliar Daniel Niculita, care a deschis un santier in zona Rondului Vechi din CUG pentru un bloc de 12 etaje, a fost sanctionat de Inspectoratul de Stat in Constructii Iasi, dupa ce langa groapa fundatiei de la viitorul imobil au aparut fisuri. Potrivit ziaruldeiasi.ro, constructorul si dezvoltatorul a primit doar o amenda de 35.000 de lei, dar pentru ca a fost platita in 48 de ore, ea a ajuns la doar 17.500 lei.

"Sanctiunile au fost aplicate pentru documentatie incompleta, executarea lucrarilor de constructie cu incalcarea prevederilor proiectului si ale reglementarilor tehnice si neanuntarea la Inspectorat a accidentului tehnic", a declarat inspectorul sef judetean, Radu Lupasteanu, pentru ziaruldeiasi.ro.

Potrivit aceleiasi surse, pe santier s-au descoperit mai multe nereguli printre care nerespectarea intocmai a solutiilor tehnice si tehnologiile de executie prevazute in proiectul de excavatie si monitorizare incinta, nerespectarea unor reglementari tehnice, lipsa unui responsabil tehnic care sa fie atestat pentru astfel de lucrari si neprezentarea tuturor documentatiilor la momentul controlului.

Dezvoltatorul imobiliar a declarat pentru "Adevarul", imediat dupa ce a izbucnit scandalul din CUG, ca alunecarea ar fi determinata de prezenta unor "hrube": "Avem un grafic de monitorizare a lucrarilor pe trei luni. Sunt infiltratii de apa si niste straturi de nisip, care s-au scurs putin.

Potrivit celor de la ApaVital, sesizari cu privire la lucrarile proaste din zona s-au facut din decembrie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro