Cum a reusit un primar cu suflet mare sa reconstruiasca in timp record casa unei batrane care ramasese pe drumuri

Cum a reusit un primar cu suflet mare sa reconstruiasca in timp record casa unei batrane care ramasese pe drumuri

Desi este proaspat in "bransa" (este la primul mandat de edil), Emil Dragomir a reusi sa refaca in numai un an digurile de aparare impotriva inundatiilor (acestea erau de multi ani in stare foarte proasta, aceasta fiind cauza pentru care localitatea fost inundate de mai multe ori in ultimul deceniu) si a impus si o transparenta de laudat in cadrul primariei.

acum 30 luni (1 Dec 2017)

Un incendiu violent izbucnit, in noaptea de 5 spre 6 noiembrie 2017, intr-o gospodarie din comuna galateana Slobozia Conachi, a provocat un impresionat act de solidaritate umana. Miscati de faptul ca femeia vaduva si bolnava, in varsta de 61 de ani, care locuia singura, a ramas in prag de iarna fara locuinta si fara marea majoritate a bunurilor, satenii au sarit, cu mic, cu mare, sa o ajute.

Mobilizarea a dat-o chiar primarul comunei, Emil Dragomir, care a decis sa plateasca din buzunarul propriu o parte din cheltuielile de refacere a casei, gest la care s-au alaturat o multime de sateni. Pana pe 10 octombrie, se stransesera aproape 12.000 de lei (localitatea este una saraca, cu oameni cu venituri modeste, de cateva sute de lei pe luna), asa ca s-a trecut la contruirea imobilului, care s-a facut in timp record, adica in mai putin de trei saptamani, pe fondul a noi si noi donatii banesti.

De organizarea de santier s-a ocupat chiar primarul, sprijinit in demersurile lui de preotii Ionut Glavan si George Casian, iar pe 25 noiembrie casa, aproape finalizata, a putut fi sfintita. Dupa inundatiile din 2015, Consiliul Local a decis, intr-un gest unic in judetul Galati, sai scuteasca de taxele si impozitele locale pe cei ale caror gospodarii au fost afectate de revarsarea apelor. Desi este proaspat in "bransa" (este la primul mandat de edil), Emil Dragomir a reusi sa refaca in numai un an digurile de aparare impotriva inundatiilor (acestea erau de multi ani in stare foarte proasta, aceasta fiind cauza pentru care localitatea fost inundate de mai multe ori in ultimul deceniu) si a impus si o transparenta de laudat in cadrul primariei.

Pentru prima oara in istoria asezarii, incepand de anul trecut locuitorii comunei isi pot spune, pe internet, parerea despre ceea ce trebuie facut in comuna, iar pagina care o are Slobozia Conachi pe o retea de socializare a devenit un fel de ziar local, dar si un fo... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro