Cum a reusit un activist sa anuleze cel mai controversat bir din Romania, taxa de liniste: "Nicio casa de avocatura din Constanta nu a vrut sa ma reprezinte"

Cum a reusit un activist sa anuleze cel mai controversat bir din Romania, taxa de liniste:

Timp de jumatate de an a cautat un avocat care ii spuna care este urmatorul pas, insa a avut surpriza sa descopere ca nicio casa de avocatura din Constanta nu a vrut sa il reprezinte in instanta. Tribunalul Constanta a decis ca "este absurd si lipsit de orice fundament legal sa se instituie o taxa pentru respectarea unor dispozitii prevazute si sanctionate prin legi speciale si pentru ca organele care au anumite atributii legale in acest sens sa-si respecte si sa-si indeplineasca aceste atributii".

acum 87 luni (19 Sep 2016)

Ca activist civic, Andrei s-a remarcat prin marsul de protest organizat la 5 iulie 2014, chiar de ziua primarului Radu Mazare, pe atunci intangibil. O mana de oameni, prieteni ai lui Andrei, au manifestat atunci in strada contra politicii discretionare a edilului-sef urandu-i acestuia "La multi ani cu executare!". Ba au existat oameni care au aruncat critici pentru pierzatorii de timp cu astfel de chestii neserioase si subversive. Putini au aplaudat de pe margine sau au claxonat din strada. "In Constanta au fost introduse mai multe taxe abuzive: taxa de bariera, taxa de habitat, taxa d eliniste. A vrut sa schimbe acest lucru si cum oamenii veneau sa i se planga de biruri a decis ca trebuie sa ia atitudine. "Am inceut sa citesc cu atentie prevederile taxei de liniste si mi-am dat seama ca era aberanta. Agentii economici plateau sume colosale, in schimb spargerile se dadeau una dupa alta, iar intersectiile erau pline de cersetori". In functie de spatiul detinut, un agent economic achita intre 11 lei si sute de milioane de lei. "Sumele ajungeau la cele doua firme de paza Kokkai Security si Conpress, controlate de apropiatii lui Radu Mazare. Mai mult decat atat, o firma de paza nu are dreptul sa ridice cersetorii din intersectii, acest lucru putand fi facut doar de politistii locali". Demersuri pentru anularea taxei Prima data a incercat sa anuleze taxa de liniste printr-o hotarare de consiliu Local, fiind nevoie de semnaturile a 5 procente din populatia Constantei. Asa ca a trimis Primariei Constanta o solicitare de anulare a taxei. Cum in termen de 30 de zile nu a primit niciun raspuns, a mers la instanta. Timp de jumatate de an a cautat un avocat care ii spuna care este urmatorul pas, insa a avut surpriza sa descopere ca nicio casa de avocatura din Constanta nu a vrut sa il reprezinte in instanta. A gasit insa la Bucuresti o casa de avocatura care a atacat taxa in contencios administrativ. Tribunalul Constanta a decis ca "este absurd si lipsit de orice fundament leg... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro