Cum a reusit Bachus sa faca o paguba de milioane comunistilor: "Multi ofiteri din Securitate si Militie veneau, isi luau darul si plecau"

Cum a reusit Bachus sa faca o paguba de milioane comunistilor:

Din dorinta de a castiga cat mai multi bani, Stefanescu combina vin de calitate inferioara cu vin de calitate superioara si produsul final il vindea la pretul celui din urma. La perchezitia facuta la domiciliul sau au fost gasite peste 30 de kilograme de bijuterii din aur, precum si suma de un milion de lei. Pe baza povestei de viata a lui Gheorghe Stefanescu, in anul 1984, regizorul Geo Saizescu a realizat fimul "Secretul lui Bachus", care prezinta afacerile necurate desfasurate de catre cel ce avea sa produca statului o paguba de cinci milioane de dolari.

acum 63 luni (19 Nov 2017)

Afaceristul bucurestean a reusit sa construiasca o adevarata retea ce pornea de la podgoria Cotesti, judetul Vrancea, unde se raporta o productie mult mai mica. Pentru a putea sa sustraga vin ce ajunge in posesia lui Stefanescu, muncitorii de la podgoria vranceana inventau tot felul de fenomene naturale negative.

Din dorinta de a castiga cat mai multi bani, Stefanescu combina vin de calitate inferioara cu vin de calitate superioara si produsul final il vindea la pretul celui din urma. Exista o legenda conform careia negustorul bucurestean ar fi fost dat in vileag dupa ce i-ar fi vandut unui ofiter de la Securitate o cantitate mare de vin pentru nunta fiicei sale. Cum petrecerea s-a amanat, vinul s-a stricat si de aici ar fi pornit cercetarile ce au dus la descoperirea intregii afaceri desfasurate de Gheorghe Stefanescu.

"La Stefanescu veneau clientii ca la moara, n-avea el timp de discutii. Biroul sau de la subsol, din crama, era ultraelegant, cu fotolii din piele de vitel.

Acesta a reusit sa-si falsifice documentele de la depozit astfel incat comunistii nu au putut descoperi schema prin care afaceristul reusea sa obtina sume extrem de mari de bani. Gheorghe Stefanescu, cel ce avea sa fie poreclit "Bachus", dadea mita in toate directiile, sumele depasind si 2.000 de lei de persoana. Nici nu se sinchiseau de persoanele de fata, eventuali martori in vreun proces viitor.

Negustorul bucurestean reusea sa-si tina ascunse afacerile, desi in capitala au inceput sa umble zvonuri despre vanzarea ilegala de vin provenit din podgoriile din Vrancea. Stefanescu a inceput sa cumpere bijuterii din aur, fiind prins in flagrant in timp ce incerca sa achizitioneze aur de la un ofiter aflat sub acoperire. La perchezitia facuta la domiciliul sau au fost gasite peste 30 de kilograme de bijuterii din aur, precum si suma de un milion de lei. Se afirma prin intermediul televiziunii si al pre... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro