Cum a ratat una din cele mai mari primarii din tara un proiect european de peste 5 milioane de euro

Cum a ratat una din cele mai mari primarii din tara un proiect european de peste 5 milioane de euro

Oficialii Primariei Iasi au spus ca proiectul ce va fi derulat cu bani publici vizeaza: "consolidarea cladirii in concordanta cu principiile de interventie asupra monumentelor istorice, refacerea finisajelor interioare si exterioare cu materiale specifice monumentelor eclectice cu influente art nouveau de la inceputul secolului al XX-lea, inlocuirea sarpantei si implicit a invelitorii (fapt care confera posibilitatea amenajarii unui spatiu expozitional in podul imobilului, asa cum a fost gandit in 1915), recompartimentarea interioara, inlocuirea tamplariei interioare si exterioare, refacerea instalatiilor interioare sanitare, termice si electrice, reabilitarea termica a cladirii prin executarea unei anvelope interioare".

acum 75 luni (13 Sep 2017)

Recent, consilierii locali ieseni au aprobat ca din fonduri publice sa fie demarat proiectul de refacere a Palatului Braunstein, o cladire simbol din centrul orasului.

Dupa ce forul care decide alocarea fondurilor europene prin Programul Operational Regional 2014-2020 a respins documentatia, Primaria a acceptat sa implementeze proiectul cu bani publici, valoarea investitiei fiind de 23,8 milioane de lei. Cladirea din Piata Unirii va fi modernizata in 27 de luni, iar la final va deveni un spatiu expozitional dedicat culturii, potrivit sefilor din Primarie.

"Asteptarea indelunga privind reabilitarea pe fonduri europene a acestui proiect pare destul de incerta in momentul de fata. Echipa de evaluatori de la ARDNE a spus ca este un proiect care primeste un punctaj eligibil, dar nu poate intra la finantare pentru ca au gasit o gaselnita de tipul: inaltimea cornisei este mai mare decat cea actuala", a declarat primarul Mihai Chirica, in cadrul sedintei Consiliului Local in care s-a decis continuarea proiectului din fonduri proprii.

Liderul de grup al consilierilor PNL, Eduard Boz, a transmis in aceeasi sedinta: "Nu putem sa nu observam lipsa de profesionalism care a existat la nivelul Municipiului Iasi in abordarea acestui proiect.

Oficialii Primariei Iasi au spus ca proiectul ce va fi derulat cu bani publici vizeaza: "consolidarea cladirii in concordanta cu principiile de interventie asupra monumentelor istorice, refacerea finisajelor interioare si exterioare cu materiale specifice monumentelor eclectice cu influente art nouveau de la inceputul secolului al XX-lea, inlocuirea sarpantei si implicit a invelitorii (fapt care confera posibilitatea amenajarii unui spatiu expozitional in podul imobilului, asa cum a fost gandit in 1915), recompartimentarea interioara, inlocuirea tamplariei interioare si exterioare, refacerea instalatiilor interioare sanitare, termice si electrice, reabilitarea termica a cla... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro