Cum a ratat TVR inca o ocazie de a-si imbunatati relatia cu telespectatorii

Cum a ratat TVR inca o ocazie de a-si imbunatati relatia cu telespectatorii

Firesc era ca la 25 de ani de la acele evenimente sangeroase, Televiziunea publica sa se aseze corect si cinstit in fata oglinzii, sa isi rememoreze si sa isi recunoasca pacatele si sa isi ceara iertare celor ce atunci s-au mai lasat o data pacaliti de ea. Sa il pofteasca pe Tudor Barbu, azi mare aviator politic, pe atunci tanar reporter la Actualitati, sa ne marturiseasca din ordinul cui alerga ca bezmeticul pe bulevardele Capitalei devastate de mineri, obligandu-si, impreuna cu colegul sau Dan Rosu, cu glas rastit interlocutorii intimidati sa dea certificate de buna purtare unei institutii de presa care numai presa adevarata si cinstita nu a facut in acele zile deloc de bun augur pentru societatea democratica in care ni se promisese ca vom trai odata Nicolae Ceausescu inlaturat de la putere.

acum 104 luni (16 Jun 2015)

>

asa cum a mai facut-o acum vreo doua-trei saptamani, nu e deloc exclus ca actualul Consiliu de Administratie al TVR sa isi dea obstescul sfarsit pana la sfarsitul actualei sesiuni parlamentare.

E lucrul pe care il intelegem din articolul publicat ieri de Cotidianul domnului Cornel Nistorescu, unul dintre marii bursieri ai TVR, articol in care e copios citat dl. Care denunta cu lacrimi de sange, si admit ca o face, cel putin partial, pe buna dreptate, hulpava pofta a pesedeilor de a pune saua pe institutia din Calea Dorobanti. Pesedei care, odata Stelian Tanase trimis la plimbare, isi vor numi la conducerea TVR propriul lor om, probabil inca si mai incompetent decat actualul PDG al TVR. Un PDG care, ajutat de un CA favorabil principalului partid de guvernamant, nu doar ca va politiza inca si mai abitir institutia, ci ii va amplifica deriva si ii va agrava si mai mult decat a facut-o Stelian Tanase situatia financiara. Marea problema a TVR tine de relatia aproape antagonica cu cetatenii Romaniei, cu cei ce platesc regulat, dar impotriva vointei lor, o taxa lunara de abonament pentru un serviciu pe care il socotesc inutil si la care apeleaza din ce in ce mai rar. Tanase se impune demis cu maxima urgenta si nu salvat din considerente politicianiste de liberali si compromisele lor goarne. In decembrie 1989, in zilele de foc ale Revolutiei, TVR a parut ca isi rascumpara pacatele si ca isi regreta tradarile si lasitatile. A facut-o, din nefericire, doar pentru putine zile, intr-o oarecare masura din vina ei, dar inca si mai vartos din cea a noilor stapani, ajungand mult prea repede sa jure iarasi stramb si sa informeze distorsionat. Firesc era ca la 25 de ani de la acele evenimente sangeroase, Televiziunea publica sa se aseze corect si cinstit in fata oglinzii, sa isi rememoreze si sa isi recunoasca pacatele si sa isi ceara iertare celor ce atunci s-au mai lasat o data pacaliti de ea. Stopand, temporizand, compromitand evolutia democratica a Romanie... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro