Cum a pacalit echipajul piratul aerului care a deturnat avionul Egypt Air

Seilf Eldin Mustafa, care a deturnat zborul companiei Egypt Air Alexandria-Cairo şi a forţat pilotul să aterizeze pe aeroportul cipriot din Larnaca, a folosit huse de telefoane mobile pentru a-i convinge pe membrii echipajului că poartă o centură plină cu explozibili. Potrivit autorităţilor egiptene, Mustafa, in varstă de 59 de ani, a trecut prin filtrele de securitate ale aeroportului din Alexandria şi printr-un detector de metale, insă nu avea niciun obiect suspect asupra sa in timpul măsurilor de securitate.

acum 52 luni (29 Mar 2016)

Seilf Eldin Mustafa, care a deturnat zborul companiei Egypt Air Alexandria-Cairo şi a forţat pilotul să aterizeze pe aeroportul cipriot din Larnaca, a folosit huse de telefoane mobile pentru a-i convinge pe membrii echipajului că poartă o centură plină cu explozibili. Peripeţia s-a incheiat şapte ore de negocieri mai tarziu şi după ce fosta sa soţie cipriotă a fost adusă pe aeroport, transmite Cyprus Mail, citat de news.ro.

Potrivit autorităţilor egiptene, Mustafa, in varstă de 59 de ani, a trecut prin filtrele de securitate ale aeroportului din Alexandria şi printr-un detector de metale, insă nu avea niciun obiect suspect asupra sa in timpul măsurilor de securitate. Toți pasagerii sunt liberi

După şapte ore de negociere, piratul aerului a cerut ca avionul să fie realimentat cu combustibil şi să decoleze spre Istanbul fără pasageri, care au fost intre timp eliberaţi. Insă, piloţii aeronavei au reuşit să evadeze pe geamurile cabinei de pilotaj şi, realizand că nu mai are nicio şansă să ajungă in Istanbul, Mustafa a fost nevoit să elibereze echipajul pe care-l ţinea ostatic. De asltfel, piratul a incercat să fugă imediat ce a coborat de la bordul aeronavei, dar a fost capturat de autorităţi.

De asemenea, atacatorul a susţinut că va arunca in aer avionul dacă cererile sale nu sunt indeplinite, insă autorităţile cipriote suspectau deja că centura de explozibili ar fi un fals. "Pe de altă parte voia să livreze o scrisoare fostei sale soţii, iar apoi a inceput să ceară lucruri de la reprezentanţii UE, nu are nicio logică.

In ceea ce priveşte scrisoarea pentru fosta soţie, o femeie cirpiotă in varstă de 51 de ani, şi aceasta ar fi lipsită de logică. Autorităţile cipriote au confirmat la scurt timp după arestarea lui Mustafa că au de a face cu o persoană instabilă psihic. "Ceea ce am stabilit este că nu avem de a face cu un act de terorism.

De altfel un purt... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro