Cum a luat nastere, la Bistrita, celebrul Xenomorph din seriile Alien, "monstrul" din piese LEGO

Cum a luat nastere, la Bistrita, celebrul Xenomorph din seriile Alien,

Saptamana aceasta, Casa Argintarului din Bistrita a gazduit o expozitie inedita de LEGO. La corp s-a mers si pe adaptari, Tony Tocaci folosindu-se si de geamurile de la masini. O padure defrisata si mocanita de pe Valea Vaserului, reproduse din LEGO Xenomorph nu a fost singurul proiect inedit care a putut fi admirat la expozitia de LEGO de la Bistrita.

acum 101 luni (24 Apr 2016)

Saptamana aceasta, Casa Argintarului din Bistrita a gazduit o expozitie inedita de LEGO. Printre piesele de rezistenta s-a numarat Xenomorph, personajul principal din seriile Alien. Realizatorul, care este si coordonatorul expozitiei de LEGO, Tony Tocaci, este un impatimit al seriilor Alien. Acesta a mai reprodus si pana acum personaje din celebrele serii, insa niciuna la aceasta dimensiune. Xenomorph are peste jumatate de metru si reproduce pana si saliva monstrului. Am mai facut piese mai mici, dar cand l-am vazut pe acesta nu am rezistat tentatiei si a trebuit sa il fac", precizeaza Tony Tocaci, cel care a realizat primul Xenomorph de dimensiunea aceasta din Romania. Pentru realizarea sa au fost necesare 1524 de piese, unele dintre ele foarte rare.

La corp s-a mers si pe adaptari, Tony Tocaci folosindu-se si de geamurile de la masini. Personajul principal din Alien este realizat doar din piese din plastic, neavand nicio structura metalica menita sa-i asigure stabilitatea. Singur am lucrat la el", completeaza bistriteanul pasionat de LEGO. Tony Tocaci are 38 de ani si este specialist IT. Acesta s-a indragostit de piesele LEGO imediat dupa Revolutie, cand s-au deschis granitele, iar jucariile populare din intreaga lume au ajuns si in Romania. O padure defrisata si mocanita de pe Valea Vaserului, reproduse din LEGO Xenomorph nu a fost singurul proiect inedit care a putut fi admirat la expozitia de LEGO de la Bistrita. Organizatorii au expus si un munte cu o padure defrisata, completat de mocanita de pe Valea Vaserului, "responsabila" pentru transportul lemnului. La acest proiect au muncit pe branci pret de 4 zile si cate 10 oameni. Incercam sa tragem un semnal de alarma cu privire la ceea ce se intampla", a mai spus Tony Tocaci. Marmureseanul Grigore Tomoioaga a reprodus si mocanita de pe Valea Vaserului, care completeaza acest munte. Creatorul a vazut-o pe viu si i-a facut poze la fata locului, pentru a se asigura ca nu se abate de la original. Pana si modul... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro