Cum a incercat Oprea sa traga de timp in cazul coloanei ilegale

Cum a incercat Oprea sa traga de timp in cazul coloanei ilegale

Senatorii juristi au avizat favorabil cererea DNA de incepere a urmaririi penale pe numele fostului vicepremier Gabriel Oprea, acuzat de abuz in serviciu pentru folosirea in mod ilegal a coloanei oficiale. In final, solicitarea avocatei lui Oprea de a retrimite dosarul la Parchet, contestand faptul ca solicitarea catre Senat a fost semnata de unul dintre adjunctii procurorului general Tiberiu Nitu si nu de acesta, a fost respinsa.

acum 98 luni (2 Feb 2016)

Senatorii juristi au avizat favorabil cererea DNA de incepere a urmaririi penale pe numele fostului vicepremier Gabriel Oprea, acuzat de abuz in serviciu pentru folosirea in mod ilegal a coloanei oficiale. Desi la nivel declarativ a tot repetat ca se pune la dispozitia Justitiei, in fata senatorilor Juristi, Oprea a incercat sa recurga la tot felul de tertirpuri pentru a trage de timp.

Avocata lui Gabriel Oprea a cerut amanarea deciziei Comisiei Juridice, pana cand plangerea facuta la DNA de catre Oprea va fi solutionata. Oprea, prin avocata sa, a contestat faptul ca solicitarea transmisa de Parchetul General catre Parlament nu a fost semnata de procurorul general Tiberiu Nitu, care a refuzat sa semneze tocmai pentru ca numele sau apare in dosar.

"Cine nu munceste nu greseste"

Cu toate acestea, legea nu prevede obligativitatea semnaturii procurorului general, expeditorul fiind institutia Parchetului General. Scrisoarea din partea Procurorului General ne-a sosit pe canalele legale, uzuale, deci, nu tine de competenta noastra sa verificam o semnatura de pe acel document", a explicat presedintele Comisiei Juridice, Catalin Boboc.

In final, solicitarea avocatei lui Oprea de a retrimite dosarul la Parchet, contestand faptul ca solicitarea catre Senat a fost semnata de unul dintre adjunctii procurorului general Tiberiu Nitu si nu de acesta, a fost respinsa.

In apararea sa, Oprea a aratat ca nu este singurul ministru de Interne care a beneficiat de coloana oficiala. Nu am cerut nimic in plus fata de ceilalti ministri de Interne. Mai putin senatoarea UNPR Ruxandra Jipa, singura care a votat impotriva solicitarii DNA, in ciuda indicatiei verbale a lui Oprea de nu se opune Justitiei.

Desi nu este membru al Comisiei Juridice, liderul senatorilor PSD Mihai Fifor s-a prezentat la sedinta pentru a se asigura ca niciun social-democrat nu va ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro