Cum a functionat escrocheria Rompetrol la Bursa. Explicatiile fostului broker Cristian Sima

Cum a functionat escrocheria Rompetrol la Bursa. Explicatiile fostului broker Cristian Sima

Am interzis in firma sa se cumpere sau sa se vanda actiuni Rompetrol, si bine am facut, pentru ca, atunci cind doamna Albu a venit in control, era disperata ca de la mine nu s-a lansat niciun ordin pe Rompetrol timp de peste 5 ani de zile. Completare la afacerea Rompetrol: Am uitat sa va spun ca, spre deosebire de ceilalti speculatori pe actiunile Rompetrol, Verestoy, Tariceanu, Tanasescu etc, SRS, in drum spre firma de brokeraj pentru a da ordinele si preturile de vanzare si cumparare la actiuni, s-a gindit sa dea un telefon la conu' Dinu, telefon inregistrat si care se afla la dosar, in care ii spunea: "Dinule, tu esti sigur ca alea de ma pui sa le cumpar o sa creasca, ca eu nu bag bani in ele?".

acum 96 luni (8 Oct 2014)

Acesta sustine ca Tariceanu, la fel ca Rosca Stanescu, avea informatii confidentiale despre listarea la bursa a actiunilor Rompetrol.

Redam in intregime ultimele dezvaluiri facute de Cristian Sima pe blogul sau:

"Marea Spovedanie 35"

Afacerea Rompetrol

Nu cu mult timp inainte de listarea Rompetrol, m-am trezit in birou cu C.P. Desi sotia mea era directoare generala la firma lui, Citroen-ATS, si desi lucrasem la Intervam, unde, in afara de Catarama, era si Tariceanu actionar, intalnirile mele cu politicianul liberal se puteau numara pe degetele de la o mana. Apoi, a dorit sa-si deschida un cont si a si transferat doua miliarde de lei vechi.Cu cateva saptamani inainte de listare a venit sa-mi dea simultan, un ordin si un pont. Sa cumpar actiuni Rompetrol, pentru el de toti banii pe care ii avea la mine, ba chiar si de mai multi bani, si sa cumpar si pentru mine. Trebuie sa va explic ca la BVB, decontarile se fac la trei zile de la data tranzactiei. Astazi, in urma scandalului Rompetrol, este nevoie sa dovedesti ca aveai banii necesari cumpararii, inainte de a incasa suma rezultata din vanzare. Dar si astazi e suficient ca firma de brokeraj sa aiba banii necesari sau ceilalti clienti sa ii aiba.

I-am explicat domnului Tariceanu ca a sti pretul de pornire si a sti si pana unde creste actiunea, se numeste "inside trading" si e ilegal. Mi-a replicat ca in Romania nu e prea bine specificat acest delict si ca nu e niciun risc. Am refuzat sa-i fac tranzactia, si-a retras banii si a facut-o prin Eastern Securities, firma de brokeraj a lui Verestoy. Am interzis in firma sa se cumpere sau sa se vanda actiuni Rompetrol, si bine am facut, pentru ca, atunci cind doamna Albu a venit in control, era disperata ca de la mine nu s-a lansat niciun ordin pe Rompetrol timp de peste 5 ani de zile.

Cred ca si astazi sunt singura firma de brokeraj care nu a participa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro