Cum a fost tras Liviu Dragnea pe linie moarta de Ponta

Cum a fost tras Liviu Dragnea pe linie moarta de Ponta

Comitetul Executiv al PSD s-a reunit ieri pentru a stabili rolul pe care il va avea Liviu Dragnea in partid, dupa ce acesta si-a dat demisia, saptamana trecuta, din functia de presedinte executiv al PSD, pozitia a doua in ierarhia de partid. Mai sunt din cate stiu eu inca trei colegi de-ai mei, este vorba de presedintele organizatiei PSD Giurgiu, domnul senator Badalau (Niculae Badalau), este vorba de presedintele CJ si PSD Buzatu (Dumitru Buzatu) de la Vaslui, de domnul Zetea Gabriel, vicepresedinte CJ si presedinte al PSD Maramures. Citeste si: Dragnea a fost inmuiat cu o functie inexistenta In ciuda insistentelor baronilor locali, Liviu Dragnea nu a mai revenit in functia de presedinte executiv al PSD, ci a fost uns coordonatorul partidului, o functie care, din punct de vedere statutar, nu exista.

acum 74 luni (28 May 2015)

Comitetul Executiv al PSD s-a reunit ieri pentru a stabili rolul pe care il va avea Liviu Dragnea in partid, dupa ce acesta si-a dat demisia, saptamana trecuta, din functia de presedinte executiv al PSD, pozitia a doua in ierarhia de partid. "Au luat cuvantul in jur de zece persoane, care l-au rugat pe Dragnea sa nu demisioneze si sa ramana in aceeasi functie. Toti au spus ca nu este corect sa demisioneze doar el pentru o decizie politica luata de partid la Referendum. Multi nu au fost de acord, insa Liviu s-a resemnat si atunci s-a incheiat totul", ne-au relatat surse participante la sedinta PSD. La remarca ca aceasta functie nu este prevazuta in statut, Andronescu a spus: "Asa este, nu exista functia de coordonator. Daca functia de coordonator nu exista din punct de vedere statutar, Liviu Dragnea nu va avea drept de vot in forurile de conducere, unde se iau deciziile importante ale partidului.

" Este o diferenta mare"

Presedintele Consiliului Judetean Gorj, una dintre filialele care il sprijina puternic pe Liviu Dragnea, a recunoscut ca rolul lui Dragnea in partid nu va mai fi acelasi ca dinaintea demisiei, chiar daca se va ocupa in continuare de coordonarea partidului. "Va avea atributii legate de organizarea PSD legate de platforma electorala, campaniile electorale ale PSD, politici publice, si s-a angajat la acest lucru, ca responsabil coordonator. Este o diferenta mare pentru ca a renuntat la functia de presedinte executiv, dar nu fuge de responsabilitati.

Ponta a castigat doua filiale

In semn de solidaritate cu Liviu Dragnea, trei dintre liderii din teritoriu care au anuntat la inceputul sedintei ca vor demisiona, la randul lor, daca Dragnea nu revine asupra deciziei, au facut pasul in spate. Este vorba de Paul Stanescu, presedintele organizatiei Olt, Dumitru Buzatu, liderul organizatiei Vaslui, si Niculae Badalau, seful PSD din Giurgiu. "Mi-am dat demisia din functia de vicepresedinte a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro