Cum a fost sarbatorita Ziua Nationala in strainatate, la ambasade si institute culturale

Cum a fost sarbatorita Ziua Nationala in strainatate, la ambasade si institute culturale

Institutul Cultural Roman "Titu Maiorescu" de la Berlin si Ambasada Romaniei in Republica Federala Germana vor organiza un dublu eveniment de anvergura - omagierea a 100 de ani de la nasterea compozitorului si pianistului Dinu Lipatti si organizarea Zilei Nationale a Romaniei la Berlin. In data de 29 noiembrie, Institutul Cultural Roman de la Budapesta, impreuna cu Consulatul General al Romaniei la Seghedin au celebrat Ziua Nationala a Romaniei printr-un concert sustinut de Ansamblul folcloric "Cununita" al Universitatii de Vest "Vasile Goldis" Santana - Arad, urmat de o receptie.In data de 4 decembrie, va avea loc un concertorganizat in colaborare cu Ambasada Romaniei,sustinut de Trupa Nightlosersla Hotelul Marriott din Budapesta, urmat de o receptie. Institutul Cultural Roman de la Madrid, sub patronajul Ambasadei Romaniei in Regatul Spaniei, isi propune sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei la Madrid printr-un eveniment de diplomatie culturala care sa cuprinda un concert sustinut de violoncelistul Andrei Kivu si de pianista Mara Dobrescoin auditoriul Muzeului Lazaro Galdiano din Madrid (30 noiembrie),urmat de o receptie si un masterclass sustinut de Andrei Kivuin data de 1 decembriela Conservatorul din Madrid (El Real Conservatorio Superior de Musica de Madrid).

acum 60 luni (1 Dec 2017)

Institutul Cultural Roman "Titu Maiorescu" de la Berlin si Ambasada Romaniei in Republica Federala Germana vor organiza un dublu eveniment de anvergura - omagierea a 100 de ani de la nasterea compozitorului si pianistului Dinu Lipatti si organizarea Zilei Nationale a Romaniei la Berlin. Astfel, in data de 7 decembrie va avea loc un concert de muzica clasica si va fi prezentata in sala de concert o expozitie dedicata lui Dinu Lipatti, realizata de Muzeul "George Enescu" din Bucuresti.

Institutul Cultural Roman de la Bruxelles, in colaborare cu Ambasada Romaniei in Regatul Tarilor de Jos, a organizat un concert de muzica de camera sustinut de cvartetul condus de violonista Irina Simon-Renes,dedicat compozitorului roman George Enescu, la Biserica De Nieuwe Badkapel din Scheveningen, in data de 30 noiembrie. De asemenea, in data de 28 noiembrie a avut loc concertul Divine: Omagiu Maria Tanase, sustinut de solista Oana Catalina Chitu si ansamblul ei, la Abatia Neumunster Luxemburg. In data de 29 noiembrie, Institutul Cultural Roman de la Budapesta, impreuna cu Consulatul General al Romaniei la Seghedin au celebrat Ziua Nationala a Romaniei printr-un concert sustinut de Ansamblul folcloric "Cununita" al Universitatii de Vest "Vasile Goldis" Santana - Arad, urmat de o receptie.In data de 4 decembrie, va avea loc un concertorganizat in colaborare cu Ambasada Romaniei,sustinut de Trupa Nightlosersla Hotelul Marriott din Budapesta, urmat de o receptie.

Institutul Cultural Roman "Mihai Eminescu" de la Chisinau, in colaborare cu Ambasada Romaniei in Republica Moldova si Filarmonica Nationala "Serghei Lunchievici", a organizat un concert simfonic dedicat Zilei Nationale a Romaniei, in data de 28 noiembrie la sediul filarmonicii. Institutul Cultural Roman "Dimitrie Cantemir" de la Istanbul impreuna cu Consulatul General al Romaniei la Istanbul propun organizarea unui concert extraordinar sustinut de Orchestra Romana de Tineret, in ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro