Cum a fost sanctionat profesorul de Religie care a distribuit brosuri homofobe intr-un liceu din Brasov

Cum a fost sanctionat profesorul de Religie care a distribuit brosuri homofobe intr-un liceu din Brasov

"Saptamana trecuta s-a finalizat ancheta, iar profesorul a fost sanctionat prin suspendarea pe o perioada de un an a dreptului de inscriere la un concurs pentru ocuparea unei functii didactice superioare sau pentru obtinerea gradelor didactice ori a unei functii de conducere, de indrumare si de control. BROSURA PUBLICATA DE O ASOCIATIE "PASTORITA" DE BOR Presedintele ASUR, Toma Patrascu, spune ca brosura in care scrie ca "homosexualii sunt vrednici de moarte" a fost editata in urma cu 20 de ani de catre Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi din Romania (ASCOR).

acum 76 luni (21 May 2015)

"Saptamana trecuta s-a finalizat ancheta, iar profesorul a fost sanctionat prin suspendarea pe o perioada de un an a dreptului de inscriere la un concurs pentru ocuparea unei functii didactice superioare sau pentru obtinerea gradelor didactice ori a unei functii de conducere, de indrumare si de control. Ea a aratat ca profesorului nu i s-a desfacut contractul de munca fiindca nu scoala poate face asta, ci inspectoratul. Pe de alta parte este doar un prim pas, ne-am dori o actiune concreta in scoli, din partea Ministerului Educatiei, pentru a preveni astfel de cazuri pe viitor. Este de datoria ministerului sa se asigure ca fundamentalismul religios nu patrunde in scoli si ca discriminarea nu-si are locul la scoala", este de parere presedintele Asociatiei Secular-Umaniste, Toma Patrascu, cel care a sesizat Ministerul Educatiei in legatura cu brosura distribuita de profesorul de Religie. Insa sociologul Mircea Kivu spune ca masura gasita de scoala nu este "o sanctiune".

"Profesorul oricum nu avea vreo functie de conducere si nu cred ca anul acesta ar fi putut sa dea un grad didactic. Cred ca nu realizam care este nivelul homofobiei in Romania, cel mai probabil, oamenii nu s-au simtit foarte insultati de continutul acelei brosuri", a spus Kivu. La randul sau, Directorul Asociatiei ACCEPT, Florin Buhuceanu, spune ca "avem de a face cu o reactie dezamagitoare fata de gravitatea incidentului".

"Conform legislatiei actuale, vorbim de de o infractiune motivata de ura, dar si mai agravant este locul unde e comisa: in sistemul public de educatie. Nu poti vorbi de libertate de exprimare intr- un caz de o asemenea gravitate, acest caz arata ca sistemul de educatie din Romania tolereaza discriminarea impotriva liceenilor LGBT ca acceptabila", a spus Buhuceanu.

BROSURA PUBLICATA DE O ASOCIATIE "PASTORITA" DE BOR

Presedintele ASUR, Toma Patrascu, spune ca brosura in care scrie ca "h... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro