Cum a fost prins un cap al clanului Camorra din cauza unei romance. Mafiotul italian a fost condamnat la inchisoare pe viata pentru zece crime

Cum a fost prins un cap al clanului Camorra din cauza unei romance. Mafiotul italian a fost condamnat la inchisoare pe viata pentru zece crime

Francesco Schiavone, seful organizatiei criminale Casalesi din clanul mafiot italian Camorra, a inceput in anii 2000 sa desfasoare tot felul de afaceri mai mult sau mai putin legale pe teritoriul Romaniei, fiind ajutat de doua romance, respectiv barladeanca Luiza Botez, din cauza careia se spune ca a si fost arestat in Polonia, si o anume Cristina Coremanciau. In acea perioada, Luiza Botez a luat de mai multe ori trenul pentru a ajunge la Cracovia in Polonia, insa de fiecare data avea un traseu intortocheat organizat de Schiavone, pentru ca nu cumva sa fie urmarita de politisti.

acum 100 luni (19 Feb 2016)

Francesco Schiavone, seful organizatiei criminale Casalesi din clanul mafiot italian Camorra, a inceput in anii 2000 sa desfasoare tot felul de afaceri mai mult sau mai putin legale pe teritoriul Romaniei, fiind ajutat de doua romance, respectiv barladeanca Luiza Botez, din cauza careia se spune ca a si fost arestat in Polonia, si o anume Cristina Coremanciau.

In toamna anului 2004, Francesco Schiavone zis Cicciariello, unul dintre cei mai cautati 30 de mafioti italieni, a fost prins dupa o munca de aproape opt luni de zile a politistilor romani ce au colaborat indeaproape cu cei italieni. Capul clanului Casalesi erau acuzat de 10 crime, trei sechestrari de persoane, noua tentative de omor si numeroase incalcari ale regimului armelor.

"Inca o data, cooperarea internationala a fost decisiva in lupta impotriva crimei organizate", a declarat in 2004 Giuseppe Pisanu, ministrul de interne italian de la acea vreme.

Schiavone si-a mutat activitatea din Italia in Romania, Germania, Ungaria si Polonia, tari in care a fost urmat de mai multi fugari ai puternicului clan Casalesi, mafiotul italian reusind sa scape de mai multe ori din mainile politistilor aflati pe urmele sale. Avand sume mari de bani, provenite din activitatile criminale desfasurate in Italia, Schiavone a reusit sa-si acopere toate urmele, insa legaturile amoroase cu cele doua romance au contribuit la prinderea sa.

Cele doua iubite ale mafiotului italian, Luiza Botez si Cristina Coremanciau, se aflau sub control constant timp de cateva luni de zile, in momentul prinderii sale.

In acea perioada, Luiza Botez a luat de mai multe ori trenul pentru a ajunge la Cracovia in Polonia, insa de fiecare data avea un traseu intortocheat organizat de Schiavone, pentru ca nu cumva sa fie urmarita de politisti. Romanca nu a fost pierduta insa din ochi de oamenii legii, astfel ca acestia au reusit sa dea de ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro