Cum a fost posibil sa moara subit, dupa o nastere usoara, o tanara de 20 de ani. Sindromul care ucide femeile gravide

Cum a fost posibil sa moara subit, dupa o nastere usoara, o tanara de 20 de ani. Sindromul care ucide femeile gravide

In urma analizelor efectuate si a necropsiei, s-a stabilit ca Alina Cazacu, tanara de 20 de ani care a decedat in sala de nasteri de la Maternitatea Barlad, suferea de sindromul HELLP, o boala rara si periculoasa care apare in ultimele saptamani de sarcina sau ulterior nasterii. Alina Cazacu, din localitatea vasluiana Ivesti, a murit in sala de nasteri de la Spitalul Municipal de Urgenta Barlad pe 27 mai, dupa cinci ore de la prezentarea la spital.

acum 90 luni (29 May 2015)

In urma analizelor efectuate si a necropsiei, s-a stabilit ca Alina Cazacu, tanara de 20 de ani care a decedat in sala de nasteri de la Maternitatea Barlad, suferea de sindromul HELLP, o boala rara si periculoasa care apare in ultimele saptamani de sarcina sau ulterior nasterii. Sindromul are trei caracteristici, denumirea fiind data de abrevierile acestora: trombocitopenie, anemie hemolitica si disfunctie hepatica.

De regula, sindromul HELLP apare la femeile gravide care au peste 34 ani. Pre-eclampsia apare in cele mai multe cazuri la gravidele tinere, cu varsta medie de 19 ani.

"Din datele pe care le avem pana acum, analize si necropsie, reiese ca tanara avea sindromul HELLP. Este greu de stabilit diagnosticul, am analizat prin excludere toate variantele. Vom corobora rezultatul analizelor cu informatiile adunate de anchetatori.

Alina Cazacu, din localitatea vasluiana Ivesti, a murit in sala de nasteri de la Spitalul Municipal de Urgenta Barlad pe 27 mai, dupa cinci ore de la prezentarea la spital. A avut o nastere usoara, naturala, si dupa ce l-a adus pe lume pe cel de-al doilea copil al sau, un baietel de 2.300 grame, a intrat in stop cardio-respirator iresuscitabil. Iubitul ei si tatal celor doi copilasi ai lor, Gabi Chirca (25 ani), a murit electrocutat in octombrie 2014, in urma unui accident de munca. Nu au apucat sa se casatoreasca si a aflat ca este insarcinata cu al doilea copil al lor dupa ce l-a ingropat pe tatal micutilor, cand fatul a inceput sa miste in burtica. Coplesita de durere si de saracie, gravida nu si-a urmarit sarcina. Alexia-Maria (un an si opt luni), primul copil al lor, si baietelul abia nascut vor ramane in grija bunicilor materni, fiind orfani de ambii parinti. Acestia ii vor creste pe nepotei alaturi de cei doi fii minori ai lor, de noua, respectiv 13 ani.

Antoaneta si Ionel Cazacu, bunicii orfanilor, isi vor conduce fiica pe ultimul dru... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro