Cum a fost furat celebrul actor Dem Radulescu in vestita Piata a Sarbilor din Turnu Severin

Cum a fost furat celebrul actor Dem Radulescu in vestita Piata a Sarbilor din Turnu Severin

Acceptata tacit, de toata lumea, dadea posibilitatea romanilor sa faca rost de tot felul de bunuri aduse din Germania si Austria, de catre cetatenii sarbi si albanezi, liberi sa se plimbe prin toata lumea, datorita politicii libertine a presedintelui Tito. Am venit la domnul comandant, sa fac o plangere verbala, ca nu am timp de una scrisa si de fapt sa-l rog sa-i prinda pe hoti, din curiozitate, sa vad si eu, domnule, cine l-a facut la buzunare, pe marele hot intruchipat de mine in serialul, Brigada Diverse" .

acum 12 luni (18 May 2018)

Marele actor Dem Radulescu (1931-2000), a venit in anul 1990, alaturi de trupa sa, la Turnu Severin, pentru a sustine un spectacol pe scena teatrului severinean. In acea perioada, in orasul de la Dunare exista celebra "Piata sarbilor", vestita la nivelul intregii tari si care era emblema neoficiala a severinenilor inainte de 1989 . Acceptata tacit, de toata lumea, dadea posibilitatea romanilor sa faca rost de tot felul de bunuri aduse din Germania si Austria, de catre cetatenii sarbi si albanezi, liberi sa se plimbe prin toata lumea, datorita politicii libertine a presedintelui Tito. Actorii si cantaretii celebri ai Romaniei nu au ocolit-o, nici ei", spune fostul ofiter de politie judiciara, Dumitru Tudor.

A venit la cumparaturi in Piata Sarbilor

Desigur, mirajul pietii l-a atras si pe marele Dem Radulescu. Inainte de spectacol a mers in piata, sa cumpere, dupa cum va declara el mai tarziu, piper adus din strainatate si care nu se prea gasea in magazinele romanesti. Si cum se intampla in toate locurile aglomerate, in piata nu erau numai negustori si cumparatori curiosi, ci si zeci de hoti de buzunare, porecliti in tagma lor "suti",

care stateau atenti pe buzunarele cumparatorilor.

"Pe la orele 12,00, sunt chemat de urgenta de Comandantul Politiei judetene, regretatul colonel, Ioan Manole. Colonelul Manole, era si el putin emotionat de prezenta marelui actor. Eu, foarte surprins si curios, pentru ca nu stiam despre ce caz este vorba, ocupandu-ma in general cu omorurile, asteptam sa vad, ce s-a intamplat asa de grav", povesteste Dumitru Tudor.

I-au furat 800 de lei

Indragitul actor a relatat exact cum s-au petrecut lucrurile: "Domnule capitan, am venit cu trupa sa sustinem un spectacol de teatru in frumosul dumneavoastra oras. Stiind de vestita Piata sarbeasca, am mers si noi din curiozitate sa luam pulsul, poate gasim sa cumparam cate un suve... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro