Cum a fost arestat Soloholmes, cel mai periculos tigan din Craiova anilor '80. "Plecau cu masinile si talhareau tot ce gaseau in cale"

Cum a fost arestat Soloholmes, cel mai periculos tigan din Craiova anilor '80.

Un grup de ofiteri din Directia Judiciara a Inspectoratului General de Militie, carora li s-au alaturat si alti cativa ofiteri specializati in activitati de investigatii pe infractiuni cu violenta, desemnati din mai multe inspectorate ale tarii, in total, vreo douazeci de ofiteri, au lucrat "sub acoperire" pe raza judetului Dolj. Se adunasera sute de astfel de cazuri, si tocmai de aceea, fiind vorba de infractiuni comise pe raza mai multor judete, actiunea era coordonata de I.G.M.- Directia judiciara. Ii spun planul meu: luam salvarea Inspectoratului, aveau in dotare o limuzina "Volga", gri, fara insemnele militiei, ne imbracam in halate de medici, si spunem ca suntem o echipa de control de la minister, verificam spitalul de la Podari.

acum 25 luni (24 Feb 2018)

Un grup de ofiteri din Directia Judiciara a Inspectoratului General de Militie, carora li s-au alaturat si alti cativa ofiteri specializati in activitati de investigatii pe infractiuni cu violenta, desemnati din mai multe inspectorate ale tarii, in total, vreo douazeci de ofiteri, au lucrat "sub acoperire" pe raza judetului Dolj.

Militia din judetul Mehedinti a trimis sa participe la aceasta actiune, ca ofiter specialist in infractiuni cu violenta, pe tanarul locotenent la acea vreme, Dumitru Tudor, de la Serviciul Judiciar, care avea circa cinci ani de experienta, dar multe realizari pe plan profesional.

Se adunasera sute de astfel de cazuri, si tocmai de aceea, fiind vorba de infractiuni comise pe raza mai multor judete, actiunea era coordonata de I.G.M.- Directia judiciara. Din partea acesteia, actiunea era coordonata de catre colonelul Secu, seful Directiei cercetari penale, si de colonelul Alflorii, ofiterul specializat pe tigani, coordonator la nivel national, mehedintean din Garla Mare. Dumitru Tudor, actualmente pensionar si directorul unei agentii de detectivi particulari din Drobeta Turnu Severin, spune ca pe colonelul Alflorii il cunostea toata "floarea tiganimii" din tara, si nu degeaba i se spunea in gluma, "bulibasa cu epoleti". Era vestit si extrem de dur cu tiganii. Caderea lui Soloholmes

In timpul anchetei, fusesera prinsi zeci de tigani, dar le scapa printre degete tocmai "capul", liderul lor, vestitul Soloholmes. Avea la activ zeci de talharii comise cu acte de cruzime, doua omoruri, sute de furturi din locuinte. Fusese arestat de ofiterii din Craiova, dar evadase din arestul Militiei si nu stia nimeni unde se ascunde. La un moment dat, unul din ofiteri, locotenentul major Constantin Stancu de la Militia municipiului Craiova, a primit o informatie-bomba: Soloholmes era internat la Spitalul de psihiatrie - "de nebuni", cum i se spunea neoficial, din Podari. In acelasi fe... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro