Cum a fost acuzat Dumnezeu de trafic de influenta si inselaciune. Topul celor mai ciudate procese intentate in Romania

Cum a fost acuzat Dumnezeu de trafic de influenta si inselaciune. Topul celor mai ciudate procese intentate in Romania

Indiferent de continutul unei actiuni civile sau penale, anchetatorii sau judecatorii au obligatia de a o inregistra si analiza. O femeie din Iasi a deschis un proces in care a acuzat ca Gara Iasi ii intercepteaza gandurile iar un barbat din Braila a dat in judecata Guvernul Stetelor Unite ale Americii pe care l-a acuzat ca i-a provocat suferinte, fiind "agresat magic timp de 23 de ani".

acum 66 luni (19 Jan 2016)

Indiferent de continutul unei actiuni civile sau penale, anchetatorii sau judecatorii au obligatia de a o inregistra si analiza. Magistratii au invocat in nenumarate randuri volumul incarcat de lucru al parchetelor sau instantelor, printre motivele care duc la supraaglomerare fiind si actiunile numeroase care au putea fi catalogate ca fiind bizare.

Printre procesele neobisnuite cele mai celebre din Romania se numara cele intentate de suceveanul Cornel C. Suceveanul a invocat in instanta un "testament in forma mistica" lasat de domnitorul Moldovean, amintind de citatul "Moldova n-a fost a stramosilor mei, n-a fost a mea si nu este a voastra, ci a urmasilor vostri, s-a urmasilor urmasilor vostri in veacul veacurilor". Motivul: "Intrucat Stefan cel Mare a fost ruda cu Vlad Tepes, rezulta ca eu sunt si urmasul lui Vlad Tepes si revendic si proprietatile publice din Tara Romaneasca", dupa cum se arata in cererea de chemare in judecata.

In 2014, pe rolul Tribunalului Bucuresti a fost inregistrat un proces in care o romanca a chemat in judecata 104 de personalitati ale lumii, printre care Barack Obama, Regina Angliei sau Printul Charles.

Plangere impotriva Dumnezeu

La momentul respectiv, judecatorul Cristi Danilet preciza pentru "Adevarul" cum se pierd resurse si timp din cauza acestor tipuri de procese neobisnuite. Unele persoane sunt reclamangii de profesie, altii sunt martori de profesie - ii vedem vesnic in instantele din Romania. Exista norme in codurile de procedura care permit sanctionarea pecuniara a celor care comit astfel de abuzuri de drept. De cele mai multe ori insa sunt persoane sarace si, unele dintre ele, cu tulburari de natura psihica. Nu e normal ca instantele din Romania sa fie incarcate cu astfel de dosare, pentru care se cheltuie timp si bani efectiv aiurea", spunea judecatorul Cristi Danilet. Mircea Pavel a facut o plangere penala impotriva lui Dumnezeu, pe ca... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro