Cum a facut Cocos Senior 3 milioane de euro in trei luni

Cum a facut Cocos Senior 3 milioane de euro in trei luni

In dosarul retrocedarilor frauduloase, Dorin Cocos a povestit pe cine a mituit si prin intermediul cui a dat spaga pentru doua retrocedari in valoare totala de 460 de milioane de euro. In legatura cu al doilea dosar, cazul Plumbuita, cu valoarea de 377 de milioane de euro, m-am inteles cu Diacomatu la 5 milioane de euro.

acum 60 luni (16 Sep 2015)

In dosarul retrocedarilor frauduloase, Dorin Cocos a povestit pe cine a mituit si prin intermediul cui a dat spaga pentru doua retrocedari in valoare totala de 460 de milioane de euro. El a dat detalii despre modul in care i-a dat lui Sergiu Diacomatu, in total, 7,5 milioane de euro, pentru a "rezolva" doua dosare de retrocedare.

FOTO: Gheorghe Stelian, zis "Stelu" a platit milioane de euro pentru a primi contravaloarea a doua terenuri supraevaluate

Intermediarul Surdu

Cocos a aratat ca il stie pe Stelu din 2006. "I-am promis si dat lui Sergiu Diacomatu, care era vicepresedinte al ANRP, 2,5 milioane de euro pentru a ne ajuta cu un dosar. Prin intermediul lui Georgian Surdu, (fostul director general al RAAPPS, n.red.) am intrat in legatura cu sefa ANRP, Crinuta Dumitrean, si i-am promis 800.000 de euro, daca se aproba dosarul. In legatura cu al doilea dosar, cazul Plumbuita, cu valoarea de 377 de milioane de euro, m-am inteles cu Diacomatu la 5 milioane de euro. Doamnei Dumitrean i-am transmis suma de 1 million de euro dupa solutionarea dosarului.

Nu ies 7 milioane

Mai departe, Dorin Cocos a aratat ca el s-a ales din aceste afaceri cu vreo 2,9 milioane de euro. La remarca Luciei Rog, care a sesizat ca suma nu se potriveste cu ceea ce scrie in rechizitoriu, adica vreo 10 milioane de euro avantaj Cocos, inculpatul a acceptat suma din urma. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro