Cum a evoluat piata asigurarilor in primele noua luni ale anului 2017

Cum a evoluat piata asigurarilor in primele noua luni ale anului 2017

Prime brute subscrise - asigurari generale + asigurari de viata Primele brute subscrise aferente asigurarilor generale (AG) au atins, in primele noua luni ale anului, 5,78 miliarde lei, in crestere cu 1% fata de intervalul similar al anului trecut, iar primele brute subscrise aferente asigurarilor de viata (AV) au ajuns la 1,52 miliarde lei, cu 30% mai mult comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior. Asigurari de viata Din totalul primelor brute subscrise pentru asigurari de viata (1,52 miliarde lei), cele mai mari ponderi le detin clasele C1 - Asigurari de viata, anuitati si asigurari de viata suplimentare si, respectiv, C3 - Asigurari de viata si anuitati legate de fonduri de investitii si care impreuna cumuleaza 96% din totalul PBS pentru activitatea de asigurari de viata.

acum 76 luni (21 Dec 2017)

Prime brute subscrise - asigurari generale + asigurari de viata

Primele brute subscrise aferente asigurarilor generale (AG) au atins, in primele noua luni ale anului, 5,78 miliarde lei, in crestere cu 1% fata de intervalul similar al anului trecut, iar primele brute subscrise aferente asigurarilor de viata (AV) au ajuns la 1,52 miliarde lei, cu 30% mai mult comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior.

Chiar daca in Romania piata asigurarilor este inca dominata de asigurarile generale, respectiv de cele auto, din analiza datelor raportate de societatile de asigurare se observa, in ultima perioada, o crestere a segmentului asigurarilor de viata.

In primele noua luni ale anului 2017, 88% din volumul total de prime brute subscrise a fost realizat de 10 societati de asigurare din cele 31 de societati care desfasurau activitati de asigurare/reasigurare la data de 30 septembrie 2017. Restul, de 94, 93 milioane lei, pana la totalul clasei A10 (2,96 miliarde lei), a fost reprezentat de asigurarile transportatorului pentru marfa transportata in calitate de caraus si de asigurarile RCA subscrise pe teritoriul altor state membre UE in baza dreptului de libera prestare a serviciilor.

Asigurari de viata

Din totalul primelor brute subscrise pentru asigurari de viata (1,52 miliarde lei), cele mai mari ponderi le detin clasele C1 - Asigurari de viata, anuitati si asigurari de viata suplimentare si, respectiv, C3 - Asigurari de viata si anuitati legate de fonduri de investitii si care impreuna cumuleaza 96% din totalul PBS pentru activitatea de asigurari de viata.

Contracte de asigurare

La nivelul intregii piete de asigurari, numarul de contracte de asigurare in vigoare la finalul primelor noua luni ale anului 2017 a fost de 14.066.477, in crestere fata de perioada similara a anului precedent cu 15%.

Indem... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro