Cum a disparut un rau sub un cartier de vile construit de Gabriel Oprea

Cum a disparut un rau sub un cartier de vile construit de Gabriel Oprea

Tunul imobiliar a fost pus la cale in octombrie 2004, dupa ce samsarul imobiliar George Gaita, care era implicat in mai multe scandaluri cu terenuri in Ilfov, primea de la Primaria Voluntari 10.000 de metri patrati de pamant in Pipera, noteaza jurnalistii de la Rise Project.

acum 82 luni (7 Jun 2016)

Tunul imobiliar a fost pus la cale in octombrie 2004, dupa ce samsarul imobiliar George Gaita, care era implicat in mai multe scandaluri cu terenuri in Ilfov, primea de la Primaria Voluntari 10.000 de metri patrati de pamant in Pipera, noteaza jurnalistii de la Rise Project. Primaria era condusa de Florentin Pandele, la acea vreme subordonat pe linie de partid lui Gabriel Oprea, care era presedinte al PSD Ilfov.

Dupa numai trei zile, Loredana Radu a cumparat terenul de la Gaita, cu 400.000 de euro. Lotul respectiv era vecin cu proprietatile detinute de Gabriel Oprea si omul de afaceri Dumitru Bucsaru pe strada Tudor Arghezi din Pipera.

Noii coproprietari ai terenului au mers la Primaria Voluntari, condusa de Florentin Pandele, si au luat o autorizatie de construire pentru 19 vile de lux.

Paradoxal, primarul din Voluntari le dadea celor doi certificat de urbanism nu inainte, ci la doua saptamani dupa autorizatia de construire, adica in 28 noiembrie 2005. Amenajarea raului s-a facut ilegal

Fara nicio autorizatie, raul a fost canalizat intr-o teava de plastic, pe care proprietarii au ingropat-o pe toata lungimea parcelei lor de teren. Traverseaza liber toate proprietatile din amonte de cartierul de vile ridicat de Oprea si Bucsaru, iar la intrarea pe terenul lor dispare. Reapare dintr-o teava de plastic, la cativa metri dupa cartierul de vile.

De construirea cartierului de vile s-a ocupat o firma a lui Bucsaru, Art Constructii Prest 92 SRL, careia omul de afaceri i-a transferat drepturile asupra terenului imediat dupa ce Pandele a semnat autorizatia.

Dupa finalizarea constructiei, zece din cele 19 vile i-au revenit generalului Oprea, care le-a vandut apoi unui controversat om de afaceri romano-australian, cu suma de 2,5 milioane de euro in iulie 2007. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro