Cum a disparut fara urma, de trei ani, adolescenta ce avea o idila cu un medic. Familia este convinsa ca fata a fost ucisa

Cum a disparut fara urma, de trei ani, adolescenta ce avea o idila cu un medic. Familia este convinsa ca fata a fost ucisa

Saptamana trecuta, dosarul, in care se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de omor, a fost inaintat de la Parchetul de pe langa Tribunalul Vaslui, Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi, superiorii procurorilor din Vaslui urmand sa verifice in ce masura s-au respectat actele procedurale si daca anchetatorii au tinut cont de recomandarile judecatorilor, care au decis refacerea anchetei. Medicul Octavian Marcu, suspectat de uciderea unei adolescente, exclus oficial din Partidul Democrat Liberal Recompensa de 2.000 de euro pentru adolescenta disparuta in cazul medicului barladean Octavian Marcu Adolescenta fugita de acasa de dorul surorii disparute in urma cu un an.

acum 49 luni (18 May 2016)

Decizia vine urmare a nenumaratelor memorii facute de familia minorei disparute inca din martie 2013, care, disperata ca fiica lor nu este gasita nici vie, nici moarta, s-a adresat Parchetului General, precum si Consiliului Superior al Magistraturii.

Saptamana trecuta, dosarul, in care se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de omor, a fost inaintat de la Parchetul de pe langa Tribunalul Vaslui, Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi, superiorii procurorilor din Vaslui urmand sa verifice in ce masura s-au respectat actele procedurale si daca anchetatorii au tinut cont de recomandarile judecatorilor, care au decis refacerea anchetei.

Judecatorii au decis refacerea anchetei

Desi initial, indicau pe doctorul Marcu drept principal suspect, la un an de la disparitia fetei, procurorii din Vaslui au dispus clasarea dosarului, motivand ca sunt indicii ca minora ar fi in viata. In sustinerea deciziei, procurorii au indicat trei martori care ar fi vazut-o "de la deparare" pe Adriana dupa data disparitiei, fara ca aceste afirmatii sa fie probate in vreun fel.

O alta proba indicata de procurori in decizia de clasare a fost un SMS pe care minora l-ar fi trimis la doua saptamani de la disparitie iubitului ei, in care ii spunea ca ar fi la Bucuresti. In urma verificarilor s-a stabilit ca de fapt mesajul respectiv a fost trimis din Barlad de pe i cartela cumparata in decembrie 2012 si folosita o singura data, cu ocazia trimiterii respectivului mesaj.

Convinsa fiind ca fiica lor a fost omorata, parintii fetei au facut plangere impotriva solutiei, iar pe 7 iulie 2014 Tribunalul Vaslui a dispus refacerea anchetei, aratand ca procurorii nu au venit cu nicio proba concreta prin care sa arate ca fata este in viata, iar sms-ul indicat pare mai degraba un alibi pentru persoana care are legatura cu disparitia minorei.

Judecatorii ca... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro