Cum a devenit comuna lui Mos Ion Roata faimoasa pentru coruptie

Cum a devenit comuna lui Mos Ion Roata faimoasa pentru coruptie

Seful de post, mana in mana cu padurarul la furaciuni In urma cu un an, agentul sef Gabriel Avram, seful postului de politie din Cimpuri, a fost arestat si acum se afla sub control judiciar pentru infractiunile de luare de mita, abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului.

acum 79 luni (8 Nov 2017)

Comuna Cimpuri este cunoscuta in Vrancea si in tara drept localitatea in care s-a nascut si a trait un personaj emblematic al Micii Uniri de la 1859, taranul Ion Roata, deputat in divanul ad-hoc.

Nu mai departe de saptamana trecuta, primarul Costel Mateiu a fost arestat dupa ce procurorii l-au acuzat ca folosea asistati social pe "mosia" concubinei sale si ca ar fi incercat sa plateasca din bani publici o amenda primita de firma de exloatare forestiera a partenerei sale de viata.

Oamenii legii spun ca faptele primarului au produs o vatamare intereselor primariei pe care acesta o conduce, producand un folos necuvenit firmei concubinei, de 40.000 de lei. Toporatorul, in puscarie

Taierea ilegala de lemne din padure i-au adus probleme penale serioase si lui Florin Mateiu, fratele edilului PSD al comunei Cimpuri, cunoscut sub numele de "Toporatorul".

Acesta a fost condamnat definitiv la inchisoare in luna martie a acestui an, intr-un dosar de evaziune fiscala. In trecut, Mateiu a mai fost condamnat la doi ani de inchisoare pentru taiere ilegala de paduri. Seful de post, mana in mana cu padurarul la furaciuni

In urma cu un an, agentul sef Gabriel Avram, seful postului de politie din Cimpuri, a fost arestat si acum se afla sub control judiciar pentru infractiunile de luare de mita, abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului.

Anchetatorii spun despre el ca a primit in mod repetat de la padurarul comunei Cimpuri diferite cantitati de material lemnos provenit din taieri ilegale de padure din proprietatea ocolului silvic privat Iri, apartinand puternicei companii IKEA.

In schimb, politistul avea rolul de a acoperi delictele silvice savarsite de padurar. Mai mult decat atat, padurarul a fost protagonistul unui accident de motocicleta, in timp ce conducea fara permis vehiculul neinmatriculat, iar prietenul sau, poli... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro