Cum a decurs prima intalnire dintre Ilie Nastase si Ceausescu. Replica lui "Nasty" l-a facut pe Maurer sa-i suiere printre dinti: "Pleaca dracului de aici!"

Cum a decurs prima intalnire dintre Ilie Nastase si Ceausescu. Replica lui

Intr-un amplu interviu acordat "Weekend Adevarul", celebrul tenismen a dezvaluit care era natura relatiei pe care a avut-o cu presedintele Republicii Socialiste Romania. Acum cativa ani, m-au sunat de la Adidas: "Vrem sa facem un tricou pe care sa punem o poza de-a ta cu degetul mijlociu". Aveam 10 ani si jucam un meci de antrenament cu un baiat tot de varsta mea, venit de la Targu-Mures.

acum 72 luni (26 May 2017)

Intr-un amplu interviu acordat "Weekend Adevarul", celebrul tenismen a dezvaluit care era natura relatiei pe care a avut-o cu presedintele Republicii Socialiste Romania. De cand eram mic. Aveam 6-7 ani si eram copil de mingi cand Maurer juca tenis cu fratele meu. Maurer era ministru de Externe pe atunci. Peste gard era un depou si ma trimitea: "Ilie, fugi si adu-mi racheta pana nu mi-o fura cineva". M-a ajutat sa-mi aduc prima masina din Germania, Fiatul de care v-am spus - 3.000 de marci am dat pe el.

Si cu Ceausestii?

Pai, Ceausescu nu le avea cu tenisul, le avea cu voleiul. A trebuit sa ma imbrac militar si mi-am prins parul cu niste agrafe, sa nu se vada ca am plete. Pana la 30 de ani n-am baut nicio bere. Dar am baut atunci un pahar de sampanie. La un moment dat, Ceausescu a venit sa ciocneasca paharul cu mine. Si cand a ciocnit mi-a zis: "Mai, flacaule, vezi ca eu vad pe buzele tale ca tu mai injuri pe acolo in timpul jocurilor. Si eu, ametit de sampanie, am zis: "Da - domnu' sau tovarasu', nici nu mai stiu cum am zis - stiti... sunt si eu roman, am temperament de roman". Atunci mi-a tras Maurer una pe la picioare si mi-a zis printre dinti: "Pleaca dracului de aici, da-te mai incolo!".

De unde ati invatat sa aratati degetul mijlociu, ca prin Romania nu exista gestul asta pe vremea aia?

Am invatat de la americani. Ca sa le arat ca sunt nervos le mai aratam si degetul mijlociu. Acum cativa ani, m-au sunat de la Adidas: "Vrem sa facem un tricou pe care sa punem o poza de-a ta cu degetul mijlociu". Si au facut un tricou pe care apar cu degetul mijlociu ridicat, iar jos scrie "Every icon has a story" (n.r. Asta e, eu sunt cunoscut si cu degetul! Aveam 10 ani si jucam un meci de antrenament cu un baiat tot de varsta mea, venit de la Targu-Mures. Dupa vreo ora am pus racheta jos si am inceput sa-l alerg pe ungur pe teren. L-am prins si m-am urcat pe el. El m-a intrebat: "Dar de ce?". Atunci am ince... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro