Cum a dat Iohannis inapoi in disputa casatoriilor persoanelor de acelasi sex

Cum a dat Iohannis inapoi in disputa casatoriilor persoanelor de acelasi sex

La inceput a fost cuvantul pastorului Viorel Iuga, presedintele Aliantei Evanghelice din Romania, care l-a somat pe Klaus Iohannis sa-si arate sustinerea fata de ideea de familie in sensul ei crestin: uniunea dintre un barbat si o femeie. Cel mai amplu demers civic din Romania, la care a participat un numar fara precedent de cetateni, este un exercitiu democratic firesc si necesar", se arata in comunicatul de presa al BOR, care face trimitere la initiativa de modificare a Constitutiei, de marata de asociatia "Coalitia pentru Familie", astfel incat sa se stipuleze explicit ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre barbat si femeie, nu pe cea intre soti, cum prevede formularea actuala din Legea Fundamentala.

acum 34 luni (24 Oct 2016)

La inceput a fost cuvantul pastorului Viorel Iuga, presedintele Aliantei Evanghelice din Romania, care l-a somat pe Klaus Iohannis sa-si arate sustinerea fata de ideea de familie in sensul ei crestin: uniunea dintre un barbat si o femeie. Insa, in acest context, cred ca este foarte important sa reiterez un lucru in care cred - fiindca eu provin dintr-o minoritate etnica si religioasa - eu cred ca trebuie sa revenim la ceea ce se numeste toleranta si acceptarea celuilalt, acceptarea celuilalt cu bune si cu rele. Nu suntem toti la fel, nu toate grupurile etnice si toate grupurile religioase sunt la fel.

BOR: Un exercitiu democratic necesar

Vorbele presedintelui au fost interpretate ca un mesaj de sustinere pentru casatoriile intre persoane de acelasi sex. "Un demers civic, perfect legal si validat de Curtea Constitutionala a Romaniei, nu poate fi considerat in niciun caz o , sau o dovada de intoleranta. Cel mai amplu demers civic din Romania, la care a participat un numar fara precedent de cetateni, este un exercitiu democratic firesc si necesar", se arata in comunicatul de presa al BOR, care face trimitere la initiativa de modificare a Constitutiei, de marata de asociatia "Coalitia pentru Familie", astfel incat sa se stipuleze explicit ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre barbat si femeie, nu pe cea intre soti, cum prevede formularea actuala din Legea Fundamentala.

"Propunerea de amendare a Constitutiei nu reprezinta , ci o chemare fireasca la exprimarea democratica a vointei cetatenilor cu privire la una dintre valorile fundamentale ale societatii, familia. Solicitarea are ca scop principal protejarea familiei, a parintilor si a copiilor, si nu condamnarea altor persoane. Pledarea pentru definirea mai clara a naturii familiei este justificata nu doar de ratiuni ale moralei crestine, ci si de realitatea dramatica a prabusirii demografice atat in Romania, cat si in celelalte tari e... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro