Cum a cucerit-o ieseanca Alexandra pe Carmen Iohannis. Povestea tinerei care a lasat Franta si ii face hainele primei doamne, intr-un mic atelier de provincie

Cum a cucerit-o ieseanca Alexandra pe Carmen Iohannis. Povestea tinerei care a lasat Franta si ii face hainele primei doamne, intr-un mic atelier de provincie

Atelierul Alexandrei Andriescu de pe strada Lascar Catargiu din Iasi, in care creeaza si expune, desi micut, este unul luminos si dominat de culori calde. Alexandra Andriescu a absolvit Liceul de Arte "Octav Bancila" din Iasi si Universitatea de Arte "George Enescu", tot din Iasi, iar apoi a plecat sa se perfectioneze in Franta, la Ecole Europeenne Superieure d'Art de Bretagne-Lorient si la Universitatea Rennes 2. A pornit la drum pe latura artistica de la 10 ani si a experimentat foarte multe tehnici, de la cele de pictura si desen, pana la cele de design interior si design vestimentar. Mai puteti citi: Rendez-Vous Creativ, locul in care arta se intalneste cu business-ul: "Deocamdata, ce se intampla aici e un fel de ministudiu de piata O ieseanca studenta in Anglia, premiata de National Geographic, "vede" in sufletul oamenilor cu ajutorul aparatului foto: "In Romania nu as fi reusit"

acum 57 luni (21 Jun 2015)

Atelierul Alexandrei Andriescu de pe strada Lascar Catargiu din Iasi, in care creeaza si expune, desi micut, este unul luminos si dominat de culori calde. Tanara creatoare vine aici in fiecare zi si-si pune in practica ideile, visand, in acelasi timp, la extinderea afacerii si la viitoarea imagine a femeii pentru care cauta cu atentie materiale, culori si forme.

Alexandra Andriescu a absolvit Liceul de Arte "Octav Bancila" din Iasi si Universitatea de Arte "George Enescu", tot din Iasi, iar apoi a plecat sa se perfectioneze in Franta, la Ecole Europeenne Superieure d'Art de Bretagne-Lorient si la Universitatea Rennes 2.

Desi isi putea construi un viitor in Franta, din noiembrie 2013, Alexandra a revenit in tara, impreuna cu sotul sau, Marius Patras, a inchiriat un spatiu intr-o zona usor accesibila a orasului si si-a construit de la zero un atelier al sau de croitorie, pe care l-a botezat Maison ChouChou. Insa Alexandra nu este parte doar din propria afacere, ci il sustine si pe sotul sau, in celalalt proiect pe care il au impreuna, Rendez-Vous Creativ, un atelier in care cei mici, in special, isi dezvolta simtul estetic, se familiarizeaza cu notiunile de baza ale limbajului plastic.

"Am venit in vara lui 2013 din Franta, sa vedem ce s-a schimbat de cand am plecat si ne-am reconfirmat faptul ca trebuie sa ne intoarcem, iar in toamna urmatoare, in octombrie, am facut pasul, am gasit spatiu si in noiembrie am inceput", spune Alexandra Andriescu.

INCEPUTURILE MAISON CHOUCHOU

Tanara ieseanca si-a dorit atelierul sau de creatie inca de mica, chiar daca, pe atunci, doar visa cu ochii deschisi. A pornit la drum pe latura artistica de la 10 ani si a experimentat foarte multe tehnici, de la cele de pictura si desen, pana la cele de design interior si design vestimentar. Liniile clare, precise, arhitectura vestimentatiei, simplitatea si geometria croiului, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro