Cum a creat mass-media rusa falsul privind exproprierea moldovenilor in cazul Unirii cu Romania

Cum a creat mass-media rusa falsul privind exproprierea moldovenilor in cazul Unirii cu Romania

Presa prorusa din Republica Moldova a distribuit in ultimul timp mai multe stiri despre retrocedarea pamanturilor "istorice" Poloniei, dar si a proprietatilor cetatenilor Ucrainei. Ucrainenii au inceput sa fie speriati cu intoarcerea terenurilor si proprietatilor de catre mass-media rusa inainte de semnarea Acordului de Asociere cu UE in anul 2014.

acum 98 luni (31 Jan 2016)

Presa prorusa din Republica Moldova a distribuit in ultimul timp mai multe stiri despre retrocedarea pamanturilor "istorice" Poloniei, dar si a proprietatilor cetatenilor Ucrainei.

Un articol cu privire la retrocedare a fost publicat pentru prima data pe site-ul rusesc "Ritm Evrazii" (Ritmul Eurasiei).

"Inca in cadrul discutiilior despre oportunitatea semnarii Acordului de Asociere dintre Ucraina si UE, cetatenii ucraineni au fost avertizati ca, dupa intrarea in vigoare a documentului, va intra in vigoare si legea retrocedarii. Acest lucru se va intampla, deoarece documentul de asociere prevede implementarea neconditionata a tuturor normelor juridice ale Uniunii Europene, printre acestea este si retrocedarea", se mentiona intr-un articol intitulat "Dansul pe greble sau despre cum Ucraina va restitui proprietatile poloneze".

Ucrainenii au inceput sa fie speriati cu intoarcerea terenurilor si proprietatilor de catre mass-media rusa inainte de semnarea Acordului de Asociere cu UE in anul 2014.

Contextul moldovenesc a aparut mai tarziu in articolele din publicatiile proruse Moldavskie Vedomosti si Komsomolskaia Pravda, dar si pe site-ul miscarii civice "Alegerea Moldovei" care militeaza pentru "prietenia cu Rusia".

Precizam ca Acordul de Asociere nu prevede retrocedarea, deoarece aceasta problema nu tine de competenta UE. Retrocedarea este posibila doar dupa ce doua state adopta o lege speciala, iar conditiile sunt stabilite de aceste state. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro