Cum a cedat autoritatea publica in fata Bisericii. Raspuns pentru preotul care vede satanism in rock: "Va asiguram de o triere atenta in viitor a trupelor"

Cum a cedat autoritatea publica in fata Bisericii. Raspuns pentru preotul care vede satanism in rock:

Oficialii Centrului Cultural Bucovina i-au raspuns preotului: "Festivalul de rock , eveniment desfasurat in Cetatea de Scaun a Sucevei, in perioada 18 - 20 august (a.c.), face parte din proiectul cultural cu acelasi nume, regasindu-se in agenda culturala a judetului Suceava fiind aprobat la sfarsitul anului 2015, de conducerea Consiliului Judetean Suceava de la acea vreme, respectiv Domnul Presedinte Catalin Ioan Nechifor si Managerul Centrului Cultural Bucovina din acea perioada Domnul Viorel Varvaroi. Cu credinta ca veti intelege imposibilitatea noastra de a opri derularea acestui eveniment, va asiguram de respectful nostru vis - a - vis de punctual dumneavoastra de vedere exprimat si de o triere atenta in viitor a trupelor ce vor evolua in cadrul acestui proiect, fara a aduce atingerea valorilor crestin - ortodoxe ale poporului roman", se arata in raspunsul celor de la Centrul Cultural Bucovina.

acum 87 luni (22 Aug 2016)

Printr-un memoriu adresat autoritatilor, preotul Justinian Remus Cojocaru, de la Biseria Sfantu Dumitru Suceava, presedinte al Asociatiei Culturale "Sfantul Mitropolit Dosoftei" Suceava, a solicitat interzicerea concertului programat de trupa rock la Festivalul "Bucovina Rock Castle", care a avut loc la Cetatea de Scaun a Sucevei in perioada 18-20 august. Preotul a aratat ca in videoclipul de prezentare de pe pagina de internet a formatiei Dark Funeral, membrii trupei "ard cruci si pentagrame, tin in maini cranii si capete de porci, beau sange de animal.

Oficialii Centrului Cultural Bucovina i-au raspuns preotului:

"Festivalul de rock , eveniment desfasurat in Cetatea de Scaun a Sucevei, in perioada 18 - 20 august (a.c.), face parte din proiectul cultural cu acelasi nume, regasindu-se in agenda culturala a judetului Suceava fiind aprobat la sfarsitul anului 2015, de conducerea Consiliului Judetean Suceava de la acea vreme, respectiv Domnul Presedinte Catalin Ioan Nechifor si Managerul Centrului Cultural Bucovina din acea perioada Domnul Viorel Varvaroi.

Ne aflam deci, in imposibilitatea anularii acestui concert, ce urmeaza a fi sustinut de trupa Dark Funeral la din motive independente de vointa noastra, motive ce au la baza un contract ce poate fi reziliat in momentul de fata.

Cu credinta ca veti intelege imposibilitatea noastra de a opri derularea acestui eveniment, va asiguram de respectful nostru vis - a - vis de punctual dumneavoastra de vedere exprimat si de o triere atenta in viitor a trupelor ce vor evolua in cadrul acestui proiect, fara a aduce atingerea valorilor crestin - ortodoxe ale poporului roman", se arata in raspunsul celor de la Centrul Cultural Bucovina.

In replica, presedintele Asociatiei Culturale "Sfantul Mitropolit Dosoftei" Suceava s-a aratat incantat de raspuns:

"Multumim D-lui Vasile-Sorin Filip, Manager al Centrului Cultural "Bucovina" Suceava, Institutie subordonata Consiliului ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro