Cum a castigat Marian Oprisan procesul cu DNA. Motivarea instantei: "Lucrarile efectuate defectuos au fost refacute"

Cum a castigat Marian Oprisan procesul cu DNA. Motivarea instantei:

Dupa o luna si o saptamana de la sentinta definitiva pronuntata de magistratii Curtii de Apel Cluj, judecatorii au motivat hotararea prin care presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, si subordonatii sai au fost achitati. Procurorii sustineau ca o comisie de licitatie de la Consiliul Judetean, numita de Marian Oprisan, ar fi incredintat lucrari de pietruire a unor drumuri comunale, in valoare de 1,9 milioane de dolari, virati de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului unor firme neeligibile.

acum 66 luni (25 Jan 2016)

Dupa o luna si o saptamana de la sentinta definitiva pronuntata de magistratii Curtii de Apel Cluj, judecatorii au motivat hotararea prin care presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, si subordonatii sai au fost achitati.

Mai mult decat atat, aceste institutii au fost puse la plata cheltuielilor cu judecata, in suma de cate 200 de lei fiecare.

In document nu se mai face referire la fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, asa cum s-a facut la motivarea de la instanta de fond, despre care Marian Oprisan a spus ca sta la baza procesului sau, dar nici la cele doua experte care au fost arestate in urma cu un an si acum se afla sub control judiciar pentru vina de a "albi" expertiza contabila in favoarea lui Marian Oprisan, asa cum precizeaza DNA. Marian Oprisan) a dispus ca o comisie sa verifice aspectele si sa ia toate masurile pentru recuperarea prejudiciilor, urmarea fiind aceea ca lucrarile efectuate defectuos au fost refacute, facturile achitate pentru lucrarile neexecutate au fost stornate, iar garantiile de buna executie au fost retinute. Prin urmare, prejudiciul constatat a fost inlaturat datorita indeplinirii corespunzatoare a atributiilor de serviciu de catre inculpati", se arata in motivarea plina de greseli de ortografie.

Magistratii au mai precizat ca in privinta firmelor de constructii acuzate ca au luat bani de la Consiliul Judetean fara sa pietruiasca drumurile comunale, aceasta speta face obiectul unui alt proces care se judeca de cinci ani la Tribunalul Prahova, fara o decizie pe fond.

"Afirmatia ca instanta nu a adus niciun argument viabil in sprijinul inlaturarii rapoartelor de constatare care au evidentiat sumele in numerar ridicat de catre firmele de constructii fara nicio justificare si fara corespondenta in achizitiile de materii necesare lucrarilor este nefondata, deoarece ridicarea sumelor este irelevanta din perspectiva ac... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro