Cum a aratat cel mai aglomerat weekend pe litoral

Tarifele maximale pentru sejururi All Inclusive de cinci nopti/persoana ajung pana la 765 lei/persoana pentru un hotel de 3 stele, in timp ce pentru un hotel de 5 stele pretul unui astfel de sejur ajunge la 985 lei/persoana. Tarifele maximale propuse pentru oferta speciala de sase nopti de cazare (TVA inclusa 9%)/persoana pentru zona Mamaia-Constanta-Eforie sunt cuprinse intre 205 lei de persoana pentru un sejur la un hotel de o stea, fara mic dejun, si 605 lei/persoana pentru un sejur la un hotel de 5 stele, cu mic dejun.

acum 103 luni (16 Aug 2015)

Bulevardul care traverseaza Mamaia a aratat ca un loc de parcare la sfarsitul saptamanii trecute.

"O distanta pe care in mod normal o fac in cel mult 15 minute am parcurs-o acum in aproape o ora", a spus un sofer constantean care a ales sa-si petreaca seara de sambata intr-un club din nordul Mamaiei. Inceputul lunii august este perioada in care nu mai poti sa arunci un ac in Mamaia, lucru confirmat si de centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane. "

Acest sfarsit de saptamana a fost cel mai aglomerat de la inceperea sezonului estival, avand in vedere valorile ridicate de trafic inregistrate pe drumurile care duc catre judetul Constanta. Spre exemplu, pe Autostrada Soarelui, pe sensul de mers Bucuresti-Constanta, s-au inregistrat aproximativ 70.000 de autovehicule in ultimele doua zile (numarul estimat al turistilor veniti pe litoral depaseste 300.000, potrivit datelor furnizate de operatorii de turism)", potrivit sursei citate. Cele mai recente date ale Directiei Judetene de Statistica arata ca pe litoral sunt numai 84.690 de locuri de cazare, ceea ce inseamna ca majoritatea celor care au venit la mare au ales varianta "la negru".

Hotelierii confirma: crestere de 5%

Cifrele politiei sunt confirmate de hotelieri. Bucovala, care detine spatii de cazare si in Eforie, spune ca si acolo lucrurile stau la fel de bine. "In general se constata o crestere cu 5% a numarului de turisti in acest an, fata de anul trecut", a precizat acesta.

Urmeaza "Litoralul pentru toti"

Pentru ca din vara nu mai sunt decat doua saptamani, hotelierii se pregatesc cu oferte speciale pentru primele saptamani de toamna. Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism a anuntat deja ca pe 31 august debuteaza programul "Litoralul pentru toti", care se va derula pana pe 11 octombrie. "Ca si la editia precedenta, turistii beneficiaza de o optiune suplimentara: varianta All Inclusive, care asigura toate cele 3 mese servite in regim b... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro