Cum a ajutat o romanca la uciderea marelui gangster american John Dillinger: secretele Anei Cumpanas

Cum a ajutat o romanca la uciderea marelui gangster american John Dillinger: secretele Anei Cumpanas

Aceasta a fost o prostituata si patroana de bordel care a ramas cunoscuta in istorie dupa ce a ajutat FBI-ul sa-l prinda pe cunoscutul gangster american John Dillinger, cel care a reusit sa sparga, impreuna cu banda sa, peste 20 de banci din Statele Unite ale Americii. Marele gangster John Dillinger a fost ucis de FBI dupa ce agentii federali au fost ajutati de romanca Ana Cumpanas Cei de la FBI i-au promis Annei Sage ca ii vor permite sa stea permanent in Statele Unite ale Americii si ca ii vor oferi suma de 5.000 de dolari, daca il va servi pe tava anchetatorilor americani pe John Dillinger.

acum 103 luni (19 Dec 2015)

Ana Cumpanas sau Anna Sage, poreclita "The woman in Red" (Femeia in rosu), s-a nascut in anul 1889 in localitatea Comlosu Mare, din judetul Timis. Aceasta a fost o prostituata si patroana de bordel care a ramas cunoscuta in istorie dupa ce a ajutat FBI-ul sa-l prinda pe cunoscutul gangster american John Dillinger, cel care a reusit sa sparga, impreuna cu banda sa, peste 20 de banci din Statele Unite ale Americii.

In noaptea de 22 iulie 1934, gangsterul John Dillinger a fost ucis la iesirea din cinematograful Biograph Theatre, dupa ce a vizionat pelicula Manhattan Melodrama, un film in care joaca Clark Gable, Myrna Loy, William Powell si Mickey Roney.

Povestea mortii lui Dillinger este un capitol important din istoria crimei organizate din Statele Unite ale Americii. Abandonat de membrii crimei organizate, el avea nevoie de o noua locatie in care sa se adaposteasca. Avocatul Piquett, care avea conexiuni adanci in lumea interlopa americana, i-a gasit o iubita lui Dillinger, in persoana unei prostituate, din cele coordonate de romanca Ana Cumpanas, cunoscuta peste ocean ca Anna Sage.

John Dillinger a fost dus de Louis Piquett in apartamentul lui Anna Sage, care a fost dispusa sa-l ascunda pe gangster in locuinta sa din Chicago. Romanca avea in acel moment o relatie destul de lunga cu Martin Zarkovich, segentul Departamentului de Est a Politiei din Chicago. Tot in acea perioada Dillinger ar fi inceput o relatie de iubire cu prietena Annei Sage, cu Polly Hamilton. Un singur lucru a fost clar, ca in ultima luna din viata lui Dillinger la Chicago, ea i-a fost escorta.

Dupa ce a fost dat afara din casa lui James Probasco, John Dillinger a inceput sa devina disperat. Polly Hamilton cunostea identitatea lui Dillinger, deoarece dupa moarte acestuia a vorbit despre uciderea lui, chiar daca Anna Sage a negat tot timplu ca nu stia cine era de fapt Dillinger.

Ci... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro