Cum a ajuns un roman sa aiba o colectie impresionanta de calculatoare vechi

Cum a ajuns un roman sa aiba o colectie impresionanta de calculatoare vechi

Florin povesteste ca apoi a lucrat la un internet cafe in perioada studentiei, cativa ani la o firma de vanzari si service de calculatoare, iar apoi, desi si-a schimbat domeniul de activitate, spune ca 'microbul' a ramas. Laptopuri si portabile am in jur de 100 bucati de la cele din anii 80 pana la generatiile Pentium 1-2 iar calculatoare in jur de 20 - home computere din cele ce se legau la televizor - Commodore, Amstrad, Spectrum, Sharp, Texas Instruments,etc.

acum 75 luni (3 Jan 2018)

Florin povesteste ca apoi a lucrat la un internet cafe in perioada studentiei, cativa ani la o firma de vanzari si service de calculatoare, iar apoi, desi si-a schimbat domeniul de activitate, spune ca 'microbul' a ramas. In acea perioada, facand service la calculatoare, mi-au ramas procesoare defecte sau procesoare mai vechi de la upgrade-uri. Cand s-au adunat mai multe mi-a venit idea sa incep sa le sortez si aranjez pe un panou si asa am inceput sa le colectionez. La inceput doar procesoare, iar ulterior m-am gandit ca ar fi interesant sa colectionez si calculatoare complete si laptopuri si sa incerc sa deschid candva un muzeu de istoria calculatoarelor. De aproximativ trei ani am inceput sa colectionez mai intensiv, sa imi dedic cam tot timpul liber si cam toti banii disponibili acestei colectii", a declarat Florin.

In prezent colectia sa de procesoare numara cam 2.000 bucati diferite, de la primul procesor 'comercial' Intel C4004, pana la cele din zilele noastre, atat modele comune, cat si unele mai deosebite. Laptopuri si portabile am in jur de 100 bucati de la cele din anii 80 pana la generatiile Pentium 1-2 iar calculatoare in jur de 20 - home computere din cele ce se legau la televizor - Commodore, Amstrad, Spectrum, Sharp, Texas Instruments,etc. O sectiune speciala a colectiei o reprezinta calculatoarele romanesti, am cam 15 modele diferite din seria Hc, CIP, aMic, Tim-s, PRAE (singurul calculator romanesc dezvoltat de la 0 de romani), Junior, etc", dedescrie aradeanul colectia.

La Arad are loc in momentul de fata o Expozitie Retro IT, care va fi deschisa pana pe 8 ianuarie 2018. Colectia impresionanta expusa la Arad de un impatimit al calculatoarelor vechi

Colectionarul reclamelor de altadata. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro