Cum a ajuns un jandarm odinioara supraponderal sa alerge acum la maratoane. "Lumea spunea: . Refuzam sa accept"

Cum a ajuns un jandarm odinioara supraponderal sa alerge acum la maratoane.

Asa arata Ionut la 22 de ani, cu putin timp inainte sa ia decizia care avea sa-i schimbe viata FOTO arhiva personala "Particularitatea concursului era ca se dadea startul si dupa o jumateate de ora pleca masina oficiala cu linia de finish, iar competitia se termina pentru tine unde te prindea masina. Se alerga pe o distanta de 45 de km cu diferenta de nivel de 7.500 de metri (n.r. Este de cinci ani lucreaza la postul de jandarmi montani Zanoaga din judetul Dambovita.Se pregateste acum intens pentru a participa la ultramaratonul Ciucas X3, unde se alearga pe o distanta de 105 kiloemtri cu o diferenta de nivel de peste 5.000 de metri. Pentru cei care vor sa-i urmeze exemplu, Ionut Timofte nu are sfaturi de dat, dar spune ca cel mai important lucru este ca toata aceasta dorinta de schimare sa vina din interior, iar odata facut primul pas, alergatul devine de la o zi la alta un drog la care nu mai poti renunta.

acum 53 luni (30 Mar 2018)

In adolescenta, Ionut Timofte avea o activitate intensa cu cate doua antrenamente pe zi, elev fiind la un liceu cu profil sportiv.

"Beam cel putin doi litri pe zi de sucuri, iar la masa mancam chiar si o paine intreaga. Asa am ajuns sa iau in greutate peste 30 de kilograme. Ajunsesem ca la varsta de 22 de ani sa cantaresc 105 kilograme, la 1,80 inaltime. Ieseam cu prietenii la un fotbal, iar dupa doua minute simteam ca inebunesc de oboseala. Nu stiam ce se intampla cu mine si nu realizam cat sunt de gras. A vizionat o caseta cu o inregistrare a petrecerii de la o nunta la care participase in calitate de invitat. Cand a realizat care dintre tinerii de pe ring este el, a hotarat ca trebuie sa faca ceva pentru el.

In imagine este una si aceeasi persoana doar ca la o distanta de zece ani. In stanga, Ionut Timofte avea 22 de ani si cantarea peste 100 de kilograme FOTO arhiva personala

"Cand m-am vazut acolo am avut un soc. La 1 ianuarie 2007, si acum tin minte, m-am dus si mi-am cumparat o banda de alergat de la Metro si am inceput sa alerg pe ea. Alergam intr-o zi cam un sfert de ora cu pauze la inceput. O mie de kilomteri intr-un an

In sase luni de zile de alergat pe banda a reusit sa slabeasca 20 de kilograme. Ajunsese la performanta sa alerge constant, fara pauze, timp de o ora. Si-a facut curaj apoi sa iasa la alergat de placere in parc, fara sa se uite la cronometru. Gandul spre performanta a aparut odata ce a descoperit o aplicatie care ii permitea sa afle cu exactitate cati kikomteri a alergat intr-o anumita perioada, iar aceste "joc" l-a motivat sa incerce sa se autodepaseasca. Tin minte si acum ca in 2014 am alergat in jur de 1.200 de kilometri intr-un an", spuen Ionut, care un an mai tarziu s-a inscris la prima sa competitie pentru amatori, "Wings for life", organizata la Bucuresti.

Asa arata Ionut la 22 de ani, cu putin timp inainte sa ia decizia... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro