Cum a ajuns un cioban care organizase la stana o retea de sclavie sa fie condamnat doar pentru distrugere. "O femeie a fost batuta pana a facut spume la gura"

Cum a ajuns un cioban care organizase la stana o retea de sclavie sa fie condamnat doar pentru distrugere.

Judecatoria Targu Bujor l-a condamnat, pe 8 martie, pe Nicu Tecuceanu, un cioban din Galati, la 2 ani si 2 luni de inchisoare cu executare pentru distrugere. De altfel, Parchetul i-a scos de sub urmarire penala pe cei doi barbati, considerand ca acestia i-au exploatat pe ceilalti de teama sa nu fie batuti sau chiar omorati de cioban.

acum 30 luni (18 Mar 2018)

Judecatoria Targu Bujor l-a condamnat, pe 8 martie, pe Nicu Tecuceanu, un cioban din Galati, la 2 ani si 2 luni de inchisoare cu executare pentru distrugere. Individul a fost obligat sa plateasca si 10.106 lei in contul distrugerilor provocate de turmele sale de oi pe terenurile unei societati agricole.

Drama infioratoare a persoanelor fara adapost a iesit la iveala dupa ce politistii galateni au efectuat la inceputul lui 2016 o serie de verificari in localitatea Stoicani, judetul Galati, in urma mai multor sesizari ce vizau distrugerea unor culturi agricole de catre o turma de oi apartinand unui cioban din zona. Ciobanul vinovat de distrugerile de pe pamanturile proprietarilor din zona, Nicu Tecuceanu (30 de ani), pusese pe picioare o adevarata retea care exploata persoane fara ocupatie intr-un regim asemanator sclaviei. Ii lovea cu batele, cu biciul si curele de transmisie din cauciuc. Una dintre victime a fost legata de vagonul de dormit si batuta pana a facut spume la gura", a precizat procurorul de caz in rechizitoriu.

Animalele din turma apartinand lui Nicu Tecuceanu au distrus 10 hectare de porumb apartinand unei persoane fizice, Iacob Florica, care a reclamat fapta la Politie. In urma unei expertize agricole, s-a stabilit ca prejudiciul depaseste 10.000 de lei, iar Parchetul de pe langa Tribunalul Galati l-a trimis in judecata pe Nicu Tecuceanu pentru distrugere, nu si pe cei doi complici, Luca Vasile si Ion Munteanu.

Procurorii nu l-au pus sub acuzare pe Nicu Tecuceanu si pentru trafic de persoane, desi oamenii legii au probe care dovedesc actele de o cruzime iesita din comun la care se dedase ciobanul. De altfel, Parchetul i-a scos de sub urmarire penala pe cei doi barbati, considerand ca acestia i-au exploatat pe ceilalti de teama sa nu fie batuti sau chiar omorati de cioban. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro