Cum a ajuns tortionarul Doicaru in prima linie a puterii feseniste. Spionul, medaliat cu "Secera si ciocanul" pentru anihilarea opozantilor comunismului

Cum a ajuns tortionarul Doicaru in prima linie a puterii feseniste. Spionul, medaliat cu

Practic, a condus represiunile impotriva organizatiilor de rezistenta anticomunista din Dobrogea, capul legionarilor Gogu Puiu fiind ucis, dar si impotriva detinutilor de la Canalul Dunare- Marea Neagra, fiind implicat in simulacrele de procese organizate impotriva "sabotorilor de la Canal". Pana in 1967 a fost secretar general al MAI si vicepresedinte al Consiliului Securitatii Statului si a fost avansat la gradul de general-locotenent, pentru ca in anul 1974 sa ajunga la gradul de general-colonel.

acum 60 luni (3 Jun 2016)

La absolvirea scolii de transmisiuni a primit gradul de sergent major si a fost numit comandant de pluton la Compania nr. In 1945 s-a inscris si in PCR, iar la scurt timp a fost numit comisar pe linie de politie si siguranta si sef al Biroului Secretariat la Inspectoratul Regional de Politie Constanta, conform documentelor CNSAS. La infiintarea Securitatii Nicolae Doicaru a primit gradul de capitan si sef al Serviciului Secretariat la D.R.S.P. Practic, a condus represiunile impotriva organizatiilor de rezistenta anticomunista din Dobrogea, capul legionarilor Gogu Puiu fiind ucis, dar si impotriva detinutilor de la Canalul Dunare- Marea Neagra, fiind implicat in simulacrele de procese organizate impotriva "sabotorilor de la Canal". Pentru toate aceste servicii aduse regimului, in octombrie 1952 a fost avansat la gradul de locotenent-colonel. In 1955 a fost numit loctiitor al sefului Directiei I Informatii Externe, iar in 1959 a fost promovat sef al Directiei I Informatii Externe, transformata apoi in Directia Generala de Informatii Externe (21 iul. Pana in 1967 a fost secretar general al MAI si vicepresedinte al Consiliului Securitatii Statului si a fost avansat la gradul de general-locotenent, pentru ca in anul 1974 sa ajunga la gradul de general-colonel. Nicolae Doicaru a fost trecut in rezerva in anul 1978, cu gradul de general-colonel. Pentru "succesele" obtinute in munca a fost decorat cu Titlul de "Erou al Muncii Socialiste" si Medalia de Aur "Secera si Ciocanul" (1971). Mi-a fost recomandat de Nicolae Militaru la sfarsitul lui decembrie si, la interventia lui Ion Iliescu, inainte de 20 ianuarie, i-am spus ca colaborarea noastra inceteaza". La 27 februarie 1991, Nicolae Doicaru a murit la o partida de vanatoare. Toate conspiratiile spionului Nicolae Doicaru Povestea de film a lui Zoe Radulescu, fiica de partizan nascuta in beciurile Securitatii: "Credeam ca port genele unui criminal"

Gogu Puiu, liderul miscarii anticomuniste din Dobrogea. Haiducii D... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro