Cum a ajuns rivala Nadiei Comaneci din 1976, Olga Korbut, sa-si vanda medaliile pentru a scapa de saracie

Cum a ajuns rivala Nadiei Comaneci din 1976, Olga Korbut, sa-si vanda medaliile pentru a scapa de saracie

Obiectele, printre care doua medalii de aur si una de argint cucerite la Jocurile Olimpice din 1972, trofeul pentru "Personalitatea anului 1972", acordat de BBC, medalii sovietice si o revista cu autograf, in care apare pe coperta, au fost vandute cu 183.300 de dolari.

acum 27 luni (28 Feb 2017)

Obiectele, printre care doua medalii de aur si una de argint cucerite la Jocurile Olimpice din 1972, trofeul pentru "Personalitatea anului 1972", acordat de BBC, medalii sovietice si o revista cu autograf, in care apare pe coperta, au fost vandute cu 183.300 de dolari. Cea mai valoroasa piesa a fost medalia de aur obtinuta cu echipa URSS, pentru care s-a licitat pana la 66.000 de dolari. "Medaliile au salvat-o pe Korbut de la foame", a tritrat site-ul rus, citat de News.ro.

Supranumita "Vrabiuta din Minsk", Olga Korbut a impresionat la Munchen, in 1972, unde a obtinut trei medalii de aur, cu echipa, la sol si la barna, si una de argint, la paralele. La Montreal, editia la care a stralucit Nadia Comaneci, Korbut a mai castigat o singura medalie de aur, in concursul pe echipe, si una de argint, la barna. Ea a ramas in gimnastica si pentru un element pe care l-a executat in premiera si care ii poarta numele, Korbut Flip, la paralele.

Citeste neaparat si:

Dezvaluiri fara precedent din culisele gimnasticii: "Pe Nadia a batjocorit-o ani de-a randul, facand-o de la pana la " ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro